Miķelis Vingris saņem fonda "Vivat Future" atbalstu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Miķelis Vingris
Miķelis Vingris Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jaunais Latvijas šaha talants Miķelis Vingris ir saņēmis “Vivat Future” fonda atbalstu savai šaha attīstības veicināšanai. Miķelis cer kļūt par profesionālu šahistu, un saņemtais atbalsts ir paredzēts, lai palīdzētu viņam sasniegt šo mērķi. 

Fonda pārstāvji atklāj, ka organizācijas mērķis ir atbalstīt talantīgus bērnus un palīdzēt viņiem prasmju un talantu pilnveidošanā:

“Tas ir jauns instruments talantīgam jaunam mūziķim, papildu treniņstundas talantīgam jaunam sportistam vai arī izmaksas par dalību starptautiskās sacensībās vai prasmju pilnveidošana starptautiskās meistarklasēs.

Šahs ir netradicionāls sporta veids, un Miķelim ir netradicionāls talants, kādu iepriekš vēl nebijām atbalstījuši. Mums likās interesanti tas, ka puisis no Latvijas attālināti spēlē Vācijas Bundeslīgas šaha komandā. Lēmuma pieņemšanā svarīgi bija Miķeļa līdzšinējie sasniegumi - Latvijas čempiona tituli, trešās vietas sasniegšana ātrā šaha pasaules čempionātā un citi,” teikts fonda paziņojumā.

“Vivat Future” ir labdarības fonds, kuru izveidojusi starptautiska investīciju kompānija “Vivat Multitalent AG”. Savā piecu gadu pastāvēšanas vēsturē fonds ir atbalstījis 104 bērnus no deviņām Eiropas valstīm ar vairāk nekā 200 tūkstošu eiro lielu finansiālo atbalstu. 

2021. gadā fonds ir piešķīris 70 tūkstošu eiro lielu atbalstu 34 bērniem, no kuriem 22 ir no Latvijas. 

Foto: Publicitātes foto

Atgādinām, ka Miķelis Vingris ir piedalījies divās Tvnet “Šahs un mats!” raidījumu sezonās. Pirmajā sezonā viņš mērojās spēkiem ar Latvijas slavenībām, bet otrajā sezonā viņš skatītājus iepazīstināja ar dažādiem šaha paveidiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu