Tjarve kļūst par Eiropā nozīmīgākās kultūrpolitikas pētniecības platformas valdes priekšsēdētāju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Tjarve
Baiba Tjarve Foto: publicitātes

Kopš 2021. gada Latvija tiek pārstāvēta starptautiskās “Kultūrpolitikas apkopojuma un tendenču pārvaldes asociācijas” (Association for managing the Compendium of Cultural Policies and Trends) valdē un par tās priekšsēdētāju ievēlēta Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Zinātniskās pētniecības centra vadošā pētniece Baiba Tjarve.

Asociācija ir būtiskākā pētniecības platforma kultūras un kultūrpolitikas jomā Eiropā, vienīgā kultūrpolitikas monitorēšanas sistēma Eiropā un pasaulē, un tajā aktīvi darbojas dažādu valstu ministrijas, pētniecības centri, universitātes un individuāli pētnieki. Latvijas Kultūras akadēmija kā Latvijas Republikas Kultūras ministrijas deleģētā pārstāve, aktīvi piedaloties asociācijas darbā un lēmumu pieņemšanā, tajā darbojas jau kopš 2018. gada.

"Kultūras ministrija lepojas ar pētnieces Baibas Tjarves un Latvijas Kultūras akadēmijas Zinātniskās pētniecības centra augsto novērtējumu. Pārstāvība platformas valdē stiprinās mūsu valsts starptautisko atpazīstamību un palīdzēs attīstīt unikālo Eiropas kultūrpolitikas informācijas resursu, kas ir vērtīgs instruments gan politikas plānošanas, gan zinātniskajā darbā," norāda kultūras ministrs Nauris Puntulis.

LKA rektore prof. Rūta Muktupāvela par Latvijas dalību asociācijā: “Tā ir unikāla iespēja starptautiski prezentēt Latvijas kultūrpolitikas veiksmes stāstus, jaunākos pētījumus, salīdzināt Latvijas kultūrpolitikas dažādus aspektus ar tendencēm citās Eiropas valstīs, tādējādi iegūstot informāciju, kas nepieciešama lēmumu pieņemšanai nacionālās kultūrpolitikas attīstībai, kas īpaši svarīgi jaunu kultūrpolitikas plānošanas dokumentu izstrādei, kā arī attīstot jaunas sadarbības un starptautiskos pētniecības projektus.”

Baiba Tjarve atzīst, ka vadīt asociācijas valdi ir liela uzticēšanās no starptautiskās kultūrpolitikas pētnieku kopienas puses. Baiba Tjarve starptautiskajā kultūrpolitikas pētniecībā darbojas jau kopš 2008. gada, kad pirmo reizi piedalījās Latvijas kultūrpolitikas apskata veidošanā.

Kā galvenās prioritātes jaunā valde izvirzījusi aktīvu darbu satura atjaunošanā un tā mērķtiecīgā popularizēšanā konkrētām auditorijām – pētniekiem, kultūrpolitikas veidotājiem, studentiem.

Asociācija nodrošina tiešsaistes datubāzi par nacionālajām kultūras politikām Eiropā; tajā informācija tiek regulāri atjaunota un ir salīdzināma par dažādām kultūras nozares attīstības un politikas tēmām. Īpaši nozīmīgi ir dažādi salīdzinošie dati un pārskati par Eiropas kultūrpolitikas tendencēm, piemēram, kultūras daudzveidības jautājumiem vai Covid-19 krīzes ietekmi uz kultūras sektoru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu