Grēta Gorjučko no Meksikas dalās neglaimojošās pārdomās par latviešiem (13)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram/gretagarbo

TV personība Grēta Peide (iepriekš Gorjučko) pandēmijas laikā devusies uz Meksiku, kur dalījusies pārdomās par latviešiem un Latvijas valdību. 

Februāra sākumā Peide sociālajos tīklos pavēstīja, ka "aizmukusi no lokdauna". "Viss, ko varu pateikt, ir tas, ka IR dzīve ārpus kastes! Žēl, ka man nav žēl!"

Nu viņa dalījās detalizētās pārdomās par Latvijā notiekošo, izpelnoties plašu ažiotāžu sociālajos tīklos.  

"Patveroties no Latvijas drūmās Covid pārvarēšanas taktikas šeit Meksikā un satiekot šeit esošos cilvēkus un arī ceļotājus (jā, tādi te tiešām IR un to IR daudz. Pat kaimiņus igauņus satikām) - es daudz domāju par latviešiem.

Par to, kā vidējais latvietis sadomazohiski “mīl ciest” un visvairāk viņam patīk lūrēt uz savu kaimiņu un tajā nepārtraukti meklēt nepareizības. Ko viņš drīkst un ko viņš nedrīkst. Un, pasarg Dievs, tas kaimiņš vēl priecājas par dzīvi! Rrrrr... Tas ciešanu mīlošo latvieti uzspridzina līdz izmisumam.

Jo ir taču obligāti jācieš. Un labāk to darīt visiem kopā. Visiem kopistiski ciest un klusēt un tajā arī sajust savu prieku," jaunākajā ierakstā vēsta Peide.

Viņa turpina: "Šajā nu jau gadu ilgajā un reizē dīvainajā laikā tomēr tik ļoti atveras cilvēku patiesās sejas un arī mūsu kā nācijas raksturs. Precīzāk sakot, mūsu nācijai NAV rakstura. Visi slēpjas aiz “pareizajām” dogmām, bet neviens tās īsteni nepilda. Slēpjas, jo baidās. Baidās, jo valdība mūs nepārtraukti biedē, nobar un soda, nevis iedvesmo un vieno! It kā mēs pieņemam darbā aukli, bet tā aukle ir tik dusmīga, neapmierināta un neprofesionāla, ka tev labāk kļūt par aukli sev pašam.

Gluži kā būt toksiskās attiecībās - tā es jūtos attiecībā pret mūsu valdību pēdējā gada laikā.

Un tad tu pieņem lēmumu tajās attiecībās nebūt un vismaz dzīvot blakus istabā, dažreiz saskrienoties virtuvē. Nav protams labākā taktika, bet, kamēr mēs aukli nevaram saņemties atlaist vai vismaz skarbi nolikt pie vietas, tikmēr jādzīvo tā."

"Un par mums kā pilsoņiem -

pārstāsim lūdzu nepārtraukti auklēties ar citiem, bet sākumā tiksim paši galā ar sevi.

Tiekam galā ar savu skaudību un pašu mentālo veselību. Esam brīvi sevī un vienoti kopā. Tu nekad nezini, kāds stāsts stāv aiz cilvēka, kuru tu tiesā. Aiz katra lēmumiem stāv savi iemesli. Esam pieņemoši un saprotoši viens pret otru un varbūt tā mēs kļūsim par labāku nāciju kopā! Ļoti gribas, lai mēs vairāk priecātos, redzot citu smaidām, un vienkārši pasmaidām pretim! Un tā pa īstam un no sirds!" teikts TV personības ierakstā. 

Peides sekotāju domas pie viņas ieraksta dalījās - kamēr liela daļa piekrita ikvienam sievietes vārdam, arī pašiem ierakstu pārpublicējot savos profilos, bija ne mazums cilvēku, kas norādīja, ka ne visiem vajag ceļojumus, lai būtu laimīgi, turklāt Peidei esot "tiesājošas pārdomas, kas aicina netiesāt". 

Peide komentāros pauda uzskatu, ka situācija Latvijā esot "ievesta absurdā", vēlreiz izsakoties arī par tiem, kas noteikumus nepārkāpj. "Ciešot iegūsti arī tādu labu sev attaisnojumu. Redziet - kāds es labs, es tak ciešu. Es tak neko sliktu nedaru. Es vispār neko nedaru. Es ciešu, aprunāju un tiesāju tos, kas necieš," tā Peide.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu