"Nike" vēršas tiesā pret slavena repera radītajiem "Sātana apaviem" ar cilvēka asinīm

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com/LilNasX

Sporta preču gigants "Nike" vērsies tiesā pret uzņēmumu "MSCHF", kas sadarbībā ar reperi Lil Nas X radīja un laida pārdošanā "Sātana apavus", par pamatu izmantojot "Nike" apavu modeli.

"Nike" apsūdz uzņēmumu preču zīmes pārkāpumā pēc tam, kad tas bez saskaņošanas izmantoja "Nike" Air Max 97 apavu modeli. 

"Sātana apavi" tika radīti par godu repera Lil Nas X jaunākajai dziesmai un videoklipam "Montero (Call Me By Your Name)". Atgādinām, ka reperis plašāku atpazīstamību ieguva 2019. gadā ar dziesmu "Old Town Road". 

Apavu zolē izmantota sarkanā krāsa un piliens cilvēka asiņu, un tie radīti vien 666 eksemplāros. 

"Nike" apgalvo, ka "MSCHF" izmantojis viņu apavus bez uzņēmuma piekrišanas, tādā veidā maldinot klientus, domājot, ka tas ir "Nike" radīts produkts. 

""Nike" iesniedz prasību tiesā, lai saglabātu kontroli pār savu zīmolu, aizsargātu tā intelektuālo īpašumu un kliedētu šaubas un apjukumu tirgū - "Nike" nekad nav apstiprinājis un neatzīst "MSCHF" radītos "Sātana apavus"," teikts Nike paziņojumā. 

Tāpat "Nike" pieprasa "MSCHF" norēķināties par radītajiem zaudējumiem, kā arī tiesu darbu un advokātu izmaksām, jo zīmolam esot nodarīts kaitējums, ko "nevar kompensēt ar naudu".

""Nike" ir nodarīts neizmērojams kaitējums uzņēmuma labajai gribai, tostarp patērētāju vidū ir tie, kuri tic, ka "Nike" atbalsta sātanismu," tā uzņēmums.

Sporta gigants lūdzis tiesai piegādāt visus 666 "MSCHF" radītos apavu pārus to iznīcināšanai. 

"Sātana apavi" esot izpārdoti mazāk nekā minūtes laikā, un viena apavu pāra cena aptuveni 867 eiro (1018 ASV dolāri)

"MSCHF" nav komentējis notikušo, savukārt Lil Nas X vietnē "Twitter" dalījies ar "mēmi".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu