Atkārtoti izdota Rasas Bugavičutes-Pēces grāmata par sunenīti Klimpu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rasa Bugavičute-Pēce
Rasa Bugavičute-Pēce Foto: Publicitātes foto

Apgādā "Lietusdārzs" klajā nākusi rakstnieces un dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces jaunākā grāmata "Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss", informē izdevēji.

“Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss,” – tā sākas Rasas Bugavičutes-Pēces grāmata, kuru apgāds “Lietusdārzs” izdevis nu jau atkārtoti. Tā vēsta par sunenīti, kura iepazīst pasauli pati un palīdz to iepazīt lasītājiem, kā bērniem, tā pieaugušajiem. Piecos gados kopš grāmatas pirmā izdevuma Klimpa ir iekarojusi daudzas sirdis. Nu sunītei ir jauns “iznāciens” – jaunajā TV raidījumā “Literatūre/Sākumskola”.

"Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss"
"Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss" Foto: publicitātes

Tas nav kārtējais stāsts par suņuka piedzīvojumiem. Autores skatījums ir savdabīgāks: Klimpa apzinās savu misiju – palīdzēt cilvēkiem būt. Gudri un sirsnīgi rakstniece kucēna prātam atklāj lielos jēdzienus Darbs, Daba, Draudzība un pat Dievs, līdz ar to tuvinot tos bērniem. Daudziem lasītājiem šķietami pazīstamās ainās atsedzas dzīves būtiskās vērtības. Suņi, kas laukos dauzās pa āru, apliecina dabas brīnišķo spēku. Kucēns, kurš pārdzīvo vientulības bailes, sarunājas ar Dievu. Ikdienišķais un lielais, komiskais un nopietnais šajā grāmatā  ir bērniem labi uztveramā saskaņā.

Rasa Bugavičute-Pēce ir labi zināma latviešu dramaturģe un scenāriste, kura 2020. gadā saņēmusi starptautisko Jāņa Baltvilka balvu un Autortiesību bezgalības balvu par savu otro grāmatu “Puika, kurš redzēja tumsā”. Taču daiļliteratūras ceļu Rasa iesāka tieši ar grāmatiņu par Klimpu un, pateicoties tās lasītāju uzticībai, nav zaudējusi  ticību saviem spēkiem stādāt arī šajā rakstniecības žanrā.

Šī grāmata var kļūt tuva gan pavisam maziem bērniem, gan tiem, kuri jau paaugušies. Tajā ir krāšņi tēli – kā dzīvnieki, tā cilvēki: Klimpas sapņu suns Okeāns, lauku kaķis Muzis, piecas meitenes, visas vārdā Beatrise, puisis Viss K.Ārtībs un vēl, un vēl. Rakstnieces valoda ir tuva sarunvalodai, dzīva un asprātīga.

Dzīvnieku un cilvēku raibo pasauli bērniem tuvā manierē uzzīmējis dzejnieks Toms Treibergs, kura ilustrācijas bērnu anekdošu krājumam “Pēterītis un Anniņa” pirms vairākiem gadiem izpelnījās lasītāju ievērību.

Nav viegli būt – vai esi kucēns, vai bērns, vai pusaudzis, vai pieaudzis cilvēks. Taču būt ir tik labi, īpaši ja mēs cits citam palīdzam būt!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu