Arhitekti piedāvā mangrovju koku iedvesmotu Šeņdžeņas lidostas transporta mezgla dizainu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Mangroves iedvesmojušas Šeņdžeņas lidostas integrētā transporta mezgla dizainu, kuru izstrādājis starptautiskajā konkursā uzvarējušais arhitektu birojs "Grimshaw".

"Grimshaw" dizains, kam raksturīgas izliektas kolonnas un viļņota jumta ainava, tika veidots, iedvesmojoties no mangrovēm, par godu to simboliskajai nozīmei Šeņdžeņā.

Kā norāda studija, tas ir mēģinājums atdarināt dabiskās koku sugas formas. Mangroves tiek sauktas par "vienām no planētas efektīvākajiem oglekļa absorbētājiem".

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

"Mūs bieži iedvesmo ģeometrisku formu pārnešana no dabas arhitektūrā," sacījis "Grimshaw" partneris Džolions Brevis.

"Grimshaw" dizains uzvarēja starptautiskajā konkursā, apejot tādus ievērojamus arhitektu birojus kā "Zaha Hadid Architects", "Foster + Partners" un "BIG".

Projekts tiks izstrādāts kopā ar plašāku konkursa komandu, kuras sastāvā būs "Mott MacDonald", Ķīnas Aviācijas plānošanas un projektēšanas institūts, Pekinas pilsētas būvniecības projektēšanas un attīstības grupa, "Schlaich Begermann Partner", "Atelier Ten" un "Gross Max".

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/Dezeen

Lielais transporta mezgls veidos daļu no Šeņdžeņas Baoan lidostas. Iecerēts, ka transporta mezgls ik dienas uzņems tūkstošiem cilvēku no piepilsētas, kas pārvietojas ar ātrgaitas vilcienu un citiem sabiedriskā transporta līdzekļiem.

Tas savienos arī ar Šeņdžeņas Baoan starptautiskās lidostas termināļiem, kas, pēc studijas domām, padarīs to par "vienu no integrētākajām transporta pieturām pasaulē".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu