Kur pasakas atdzīvojas: sēņu namiņš Ķīnā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ZJJZ Architects

Ķīnas arhitektu studija "ZJJZ Atelier", atsaucoties uz ķīniešu tautas pasaku, priežu mežā uzcēlusi viesu namiņu ar nosaukumu “The Mushroom”, kura dizains tā apmeklētājiem ļaus izrauties no ikdienišķās dzīves.

“ZJJZ Atelier” ar kārniņiem pārklāto namiņu projektēja “Tree Wow” viesnīcu kompleksam, ko veido vairākas viesu mājiņas netālu no ainaviskā Sinju Pasaku ezera.

“The Mushroom” namiņš tika veidots, lai sagādātu sirreālu, sapnim līdzīgu pieredzi, godinot vietējo tautas pasaku, kas stāsta par vīrieti, kurš iemīlējās laumiņā pie ezera.

"Saskaņā ar ķīniešu seno tautas pasaku, Pasaku ezers ir vieta, kur feja un vīrietis iemīlējās viens otrā. Tā ir unikāla vieta, kas ieņem nozīmīgu lomu tautas kultūrā," sacīja “ZJJZ Atelier”.

"Klients vēlējās radīt sirreālu vietu, kas ļautu apmeklētājiem atrauties no ikdienišķās dzīves, atpūsties un izbaudīt dabu. Mūsu dizains ir telpiska atbilde uz šo pieprasījumu," arhitekti turpināja.

Foto: Instagram/ZJJZ Architects

Lai palīdzētu namiņam integrēties apkārtnē, “ZJJZ Atelier” radīja teksturētu materiālu paleti – granīta betona sienas un priežu kārniņiem pārklātu konusveida jumtu.

Kā arī namiņa struktūra ir nedaudz pacelta virs zemes, lai pēc iespējas samazinātu tās ietekmi uz dabu un laika gaitā mudinātu augus atjaunoties un augt ap to.

Foto: Instagram/ZJJZ Architects

Iekšpusē namiņš ir sadalīts divās daļās. Galvenā telpa ir cilindriskas formas un atrodas zem konusveida jumta. Šajā telpā ir viesu guļamistaba un neliela jumta istabiņa bērniem, uz kuru var nokļūt pa kāpnēm, kā arī garš logs, no kura paveras netraucēts panorāmas skats uz apkārtējo dabu.

Foto: Instagram/ZJJZ Architects

Ieejas zona, vannas istaba un telpa mantu uzglabāšanai ir izvietota blakus esošajā taisnstūra formas daļā, kas savienota ar galveno apļveida bloku.

Apļveida jumta logs nodrošina telpu ar dabisko gaismu un palīdz mainīt noskaņu atkarībā no diennakts laika un laika apstākļiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu