Ķīnas mežā "iesēti" interesanti sēklu formas namiņi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Ķīnas arhitektu studija "ZJJZ Atelier" ir pabeigusi elipsveida, priežu kārniņiem un spoguļojošām alumīnija flīzēm pārklātu brīvdienu namiņu klāstu “The Seeds” meža atpūtas kompleksam Dzjansji, Ķīnā.

Šanhajā bāzētā studija “ZJJZ Atelier” projektēja vairākus namiņus “Tree Wow” viesnīcu kompleksam. Projekta galvenais priekšnosacījums bija, lai ēku formas būtu dabas iedvesmotas un atbalsotos gleznainajā apkārtnē.

Šis ir otrais projekts, ko studija ir izstrādājusi kompleksam. Kā pirmais tapa “The Mushroom” viesu namiņš ar lielu konusveida jumtu.

Pēc arhitektu domām, “The Seeds” dizains vairāk tika balstīts ēku funkcionālajās prasībās, nevis tiešā mēģinājumā kopēt noteiktas dabiskās formas.

"Tā vietā, lai veidotu imitējošas formas, mēs koncentrējāmies uz telpiskās pieredzes attīstīšanu, integrējot skatus un izveidojot attiecības starp ēku struktūrām un apkārtējo vidi," skaidro “ZJJZ Atelier”.

Namiņu nosaukums “The Seeds” gūts, pateicoties to organiskajām un sēklām līdzīgajām noapaļotajām formām, kas ietītas priežu kārniņos un papildinātas ar apļveida atverēm.

Foto: Instagram/GAD Foundation

Priežu kārniņi, kas konstrukcijām piešķir siltu un maigu noskaņu, ļaujot tām iekļauties apkārtnē, klāj lielāko daļu namiņa ārējās virsmas, izņemot apakšdaļu, kas lielākoties apšūta ar spoguļojošām alumīnija flīzēm.

Alumīnija flīzēs atspoguļojas apkārtējā daba, un tās maina ēku izskatu, mainoties sezonai, laika apstākļiem un ainavas krāsām.

Gluži tāpat kā iepriekš veidotais “The Mashroom” namiņš, arī “The Seeds” struktūras ir nedaudz paceltas virs zemes, lai pēc iespējas samazinātu to ietekmi uz dabu un laika gaitā mudinātu augus atjaunoties un augt ap tām.

Foto: Instagram/GAD Foundation

Vienā namiņā ietilpst guļamistaba, vannas istaba, telpa mantu uzglabāšanai un mansarda istaba atpūtai, no kuras paveras skats uz dzīvojamo telpu zemāk.

Apaļie logi, kas izvietoti katras “sēklas” apvalkos, ir sakārtoti, lai sniegtu īpašu skatu uz apkārtni. Mazākie logi sānos paver skatu uz blakus esošo mežu, savukārt lielāka atvere bēniņos atklāj skatu pāri koku galotnēm. Taču priekšpusē, lielākajā no atverēm ir durvis, kas ved uz apļveida terasi.

Foto: Instagram/GAD Foundation

Iekšpusē namiņi ir klāti koka dēļiem, kas pielāgojas ārējo apvalku plūstošajām formām. Dažādie koka toņi akcentē nelineāro virsmu līknes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu