Roberto pēc vairāku gadu neredzēšanās saticis savu Latvijas mammu (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberto ieradās Mājdārziņā "Rasēni", kur strādā viņa Latvijas mamma Lilita un māsa Diāna, lai uzdāvinātu savu jauno grāmatu "Pa bērnības garšām ar Roberto. 100 virtuves meistarstiķi". Savukārt grāmatas vāku rotā Roberto īstā mamma Gavina no Sardīnijas pilsētiņas Ardaras.
Roberto ieradās Mājdārziņā "Rasēni", kur strādā viņa Latvijas mamma Lilita un māsa Diāna, lai uzdāvinātu savu jauno grāmatu "Pa bērnības garšām ar Roberto. 100 virtuves meistarstiķi". Savukārt grāmatas vāku rotā Roberto īstā mamma Gavina no Sardīnijas pilsētiņas Ardaras. Foto: No personīgā arhīva

Pavāršova "La Dolce Vita" vadītājs Roberto Meloni pēc ilgāka pārtraukuma beidzot apciemojis savu Latvijas mammu Lilitu. Viņa pirms daudziem gadiem savā ģimenē uzņēma itāļu puisi, kas bija ieradies no siltās un saulainās Sardīnijas Latvijā, lai sāktu darba gaitas.

Portālam "Apollo" Roberto atminas, ka Latvijā iedzīvoties sākotnēji palīdzējusi latviešu ģimene, kas draudzīgi viņu uzņēmusi savās mājās Teikā.

"Bija tumšs un drēgns oktobris, kad ierados Latvijā, bet mani šī ģimene ļoti jauki uzņēma. Viņi dzīvoja privātmājā ar dārziņu un lielu suni. Jau pirmajā vakarā te sajutos kā mājās. Manai latviešu mammai Lilitai ir arī divi bērni – Diāna un Rolands, kas ar mani sazinājās angļu valodā, jo tobrīd vēl nesapratu un nerunāju latviešu valodā. Sākumā biju pat bēdīgs, ka ģimene ir tik jautra un sarunājoties tik sirsnīgi smejas, bet es neko nesaprotu. Tādēļ nekavējoties atradu angļu – latviešu gramatikas grāmatu, lai sāktu mācīties valodu," stāsta Roberto.

Viņš arī vēl skaidri atminas, ar ko pirmajā rītā viņu brokastīs cienāja latviešu ģimene – rupjmaizes rikām ar sviestu un desu.

"Pēdējos gados mūsu ceļi pašķīrās, jo katrs bijām aizņemti ar savām lietām un viens otru apsveicām svētkos. Tā nu sanāca, ka šajā pavasarī sapratām, ka mums ir laiks, lai atkal satiktos klātienē.

Laikam jau tā pasaulē ir iekārtots, ka ar savējiem cilvēkiem vari nesatikties klātienē gadiem ilgi, bet, satiekoties liekas, ka nav bijis vairāku gadu pārtraukums un tikai divas dienas neesam redzējušies," teic Roberto.

Pilnu sarunu ar Roberto Meloni lasiet šeit!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu