Rīgas Saksofonu kvartetam jauns albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas Saksofonu kvartets
Rīgas Saksofonu kvartets Foto: publicitātes

Apgādā "Skani" klajā nācis jauns albums "Saule tikai / Merely Sun", kurā pēc Rīgas Saksofonu kvarteta (RSQ) pasūtījuma pirmieskaņoti pieci skaņdarbi.

Albumā pirmieskaņotas kompozīcijas, kurām komponisti iedvesmu smēlušies dzejā, sapņu pasaulē, Jāņa Atklāsmes grāmatā, Vecrīgas ainavās un fotomākslas impulsos:

Dace Aperāne “Divas fantāzijas”

Mārīte Dombrovska “Dīvainie sapņi”

Rihards Dubra “Vidi quattuor angelos”

Edgars Mākens “Rīgas triptihs”

Rihards Zaļupe “Palielinājums izplūdumā”

“Rīgas Saksofonu kvartets ir viena no nozīmīgākajām un pieredzes bagātākajām kamermūzikas vienībām Latvijā. Dibināts pirms teju 30 gadiem, šis dinamiskais ansamblis turpina pārsteigt ar inovatīvām programmām un neparastiem sadarbības projektiem. Arī šis albums nav izņēmums – tajā līdzās saksofoniem dzirdēsiet sitaminstrumentus, klavieres, akordeonu, balsi un elektroniku. Kvarteta devums latviešu mūsdienu mūzikas attīstībā ir nenovērtējams un šis albums, kas jau izraisījis starptautisku mediju interesi un ticis raidīts prestižajā BBC Radio 3 kanālā, ir tam spilgts piemērs," skaidro Egīls Šēfers, izdevniecības "Skani" vadītājs.

"Saule tikai/Merely Sun"
"Saule tikai/Merely Sun" Foto: publicitātes

Kvartetā muzicē Artis Sīmanis, Katrīna Kivleniece-Cābule, Ainars Šablovskis un Baiba Tilhena. Muzikālās sadarbības partneri šajā albumā – pianiste Herta Hansena, akordeoniste Natālija Meļņikoviča, dziedātāja Ieva Parša un sitaminstrumentālisti Guntars Freibergs un Rihards Zaļupe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu