Izsludināts "Dzintara" ražotnes rekonstrukcijas metu konkurss arhitektiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Immostate

Tiek izsludināts apbūves ieceres arhitektūras un dizaina risinājumu ideju konkurss "Ražošanas ēkas un rūpnieciskās ražošanas ēkas rekonstrukcijas ideju mets" vēsturiskajā kosmētikas ražotnē "Dzintars", Rīgā, Mālu ielā 30.

Uzņēmuma “Dzintars" saknes meklējamas 19. gadsimta vidū H.A.Brieger fabrikā. Laika gaitā no tās ir izaudzis leģendārais “Dzintars”, kas jau vairāk nekā pusgadsimtu ražo produktus, kas ir neatņemama ikdienas skaistumkopšanas sastāvdaļa miljoniem cilvēku. Kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem “Dzintara” produkcija kvalitātes un stila ziņā varēja konkurēt ar tolaik tik nepieejamajām Rietumu precēm.

Uzņēmuma ražošanas un komercapbūves teritoriju veido divi funkcionāli saistīti nekustamie īpašumi: zemesgabals ar kopējo platību 65 300 m2 un ēkas ar kopējo platību 48 000 m2. Apbūves teritoriju veido kopā 52 ēkas (administratīvā ēka, ražošanas ēkas, noliktavas, saimniecības ēkas, tehniskās ēkas, darbnīcas, laboratorija).

Konkursā aptveramais rekonstrukcijas apjoms iekļauj:

3 stāvu rūpnieciskās ražošanas ēku ar zīmola, uzņēmuma un ražošanas izstāžu zāli, e-veikala pirktās produkcijas saņemšanas vietu, tehnisko stāvu, biroju telpām, kvalitātes kontroles laboratoriju, kosmētikas līdzekļu izstrādes laboratoriju, parfimērijas laboratoriju, cieto formu izstrādes laboratoriju un testēšanas telpām;

1 stāva ražošanas ēku ar ražošanas, fasēšanas telpām, noliktavām izejvielu, iepakojuma, etiķešu un komplektējošo detaļu glabāšanai, kabinetiem, ražošanas procesa kvalitātes kontroles laboratoriju un ieejas risinājumu viesiem, kas paredz iespējas apskatīt ražošanas procesu.

Konkursā aicināti piedalīties Latvijas un ārzemju arhitektu biroji un apvienības.

Konkursa darbus jāiesniedz līdz 2021. gada 21. jūnijam saskaņā ar nolikuma noteikumiem.

Pieteikšanās konkursam

Interesenti konkursam aicināti pieteikties, sūtot rakstisku pieprasījumu konkursa atbildīgajai sekretārei Sindijai Kudulei (sindija.kudule@brieger.lv). Rakstiskajā pieprasījumā norādāmā informācija: komersanta nosaukums, kontaktpersona, tālrunis, e-pasta adrese. Konkursa dokumenti tiks izsūtīti ieinteresētajām personām vienas darba dienas laikā pēc tam, kad saņemts šo dokumentu pieprasījums.

Par H.A. Brieger

""Dzintara" kosmētikas ražošanas pirmsākumi ir meklējami 1849. gadā, kad Heinrihs Ādolfs Brīgers Rīgā dibināja ziepju un parfimērijas fabriku, kas vēlāk triju paaudžu laikā iekļuva Latvijas lielāko kosmētikas ražotāju vidū. Iegādājoties ražotni, uzņēmuma jauno īpašnieku mērķis ir atgriezties pie Brīgera pieejas – lēnām, izsvērti un rūpīgi veidot produktus mūsu laika dinamiskajai pasaulei. Tāpēc uzņēmuma un ražotnes nosaukums ir mainīts uz vēsturisko - H.A. Brieger, bet kosmētikas produktiem saglabāts zīmols Dzintars. Kosmētikas ražotāja H.A. Brieger lielākais akcionārs ir Igaunijas industriālās ražošanas uzņēmums Skinest Group, kas strādā desmit valstīs, nodarbinot vairāk nekā 1400 cilvēkus. Skinest Group pieder 67% uzņēmuma H.A. Brieger, savukārt 33% pieder uzņēmuma vadītājai Anastasijai Udalovai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu