Top jauna filma "Anna LOL", kas balstās kādas pusaudzes dienasgrāmatā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ar Nacionālā Kino centra atbalstu, kas saņemts 2020. gada mazbudžeta filmu veidošanas konkursā, gada nogalē tika sākta režisora Ivara Tontegodes jaunās spēlfilmas "Anna LOL" filmēšana, ko plānots pabeigt līdz 2021. gada vasarai. Šobrīd no uzņemtā materiāla izveidots pirmais filmas ieskata rullītis, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Par pamatu filmai ir ņemta vidusskolas pēdējās klases skolnieces Martas Sofijas Trences dienasgrāmata, kas tapusi 2018./19. mācību gadā. Tajā

Marta ir ierakstījusi šī laika notikumus, kas veido arī filmas stāstu – ģimenes izjukšana, mūžīgās ballītes, tuvākās draudzenes pašnāvība, pašas emocionālais apmulsums, kas noved līdz pašnāvības mēģinājumam.

Filma stāsta par jaunas meitenes Annas mēģinājumiem tikt galā ar virkni problēmu, ar kurām saskaras mūsdienu jaunatne, – gan ģimenē, gan skolā, gan pašas galvā.

Kā atzīst režisors Ivars Tontegode, atļauja lasīt un izmantot šo dienasgrāmatu ir liela Martas uzticēšanās viņam kā filmas režisoram un arī savam tā laika skolotājam, nododot viņa rokās šādu personīgu materiālu, kas ir tik atklāts un godīgs, un tieši tāpēc vēl jo vairāk šokējošs. Tāpēc režisors cenšas maksimāli pietuvināties tai realitātei, kas aprakstīta dienasgrāmatā.

Spēlfilmas projekts "Anna LOL" finansējumu saņēmis 2020. gada septembrī kā mazbudžeta spēlfilmas projekts Nacionālā Kino centra izsludinātajā konkursā, kas tika īpaši organizēts par Ministru kabineta piešķirto papildu finansējumu pēc Kultūras ministrijas izstrādātā rīcības plāna Covid-19 apstākļos. Par filmu nozarei piešķirto papildu finansējumu Nacionālais Kino centrs 2020. gada vasaras nogalē organizēja vairākus konkursus – jaunu mazbudžeta filmu un jaunu daudzsēriju spēlfilmu uzņemšanai, kā arī ražošanā esošo filmu darba procesā nepieciešamo epidemioloģiskās drošības noteikumu ievērošanas izdevumu atbalstam.

Foto: Publicitātes foto

Filmas "Anna LOL" radošajā komandā ir režisors Ivars Tontegode, operators Mārtiņš Jurēvics, sižeta un scenārija autore Marta Sofija Trence, producente Guna Stahovska. Galvenajā lomā – Enija Selecka. Projekts tiek veidots producēšanas studijā "Mojo Raiser Production", piedaloties Kultūras izglītības biedrībai "Kultivators".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu