Aicina uz diskusiju par fotogrāfiem katastrofu laikmetā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pāvels Starzecs

Fotomākslas festivāla "Rīgas Fotomēnesis" laikā pirmdien, 31. maijā plkst.20 notiks diskusija "Fotogrāfi katastrofu laikmetā", informē festivāla direktors Arnis Balčus.

Pēc Balčus paustā, paredzēts, ka Polijas Publisko protestu arhīva veidotāja Karolīna Gembara sarunāsies ar Tanvi Mišru, Ninu Bermanu un Širazu Grinbaumu, aplūkojot dažādu vizuālo prakšu būtību ikdienas katastrofu kontekstā.

Pasākuma pieteikumā norādīts, ka fotogrāfi jau kopš medija izgudrošanas vienmēr bijuši klātesoši kā liecinieki. Tomēr viņu loma mainās, tāpat kā attīstās katastrofu veidi.

"Lai arī notikumu fiksēšanai vienmēr būs izšķiroša nozīme, tomēr arī fotogrāfiem ir jāpielāgojas, atpazīstot taktikas un telpas, izmantojot attēlus, attēlojot, esot klāt kopienām, nevis tās tikai fotografējot," norādīja pasākuma rīkotāji.

Rīgas Fotomēneša centrālie notikumi šogad ir izstādes pilsētvidē – vides objekts/izstāde "Pārmaiņu laukums" Esplanādē, kas veltīts baltkrievu cīnai par savām tiesībām, starptautiska mākslinieku izstāde "Dzīve pēc Covid?", kas apdzīvo afišu stabus, stendus, skatlogus, ēku sienas un elektrības kastes Avotu ielā, fotogrāmatu pasākums “Self Publish Riga” ISSP galerijā u.c. Savukārt festivāla Facebook lapā var vērot dažādas sarunas, diskusijas un mākslinieku performances. Ņemot vērā mainīgos apstākļus, arī Fotomēneša programmmā gaidāmi pārsteigumi.

Foto: Izstāde publiskajā telpā "Dzīve pēc Covid?".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu