Galerijā "Low" tiks atklāta izstāde, iedvesmojoties no labsajūtas biznesa

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Krīzes laikā slēgts / Rūpējieties viens par otru
Krīzes laikā slēgts / Rūpējieties viens par otru Foto: Ieva Raudsepa

7. jūnijā "LOW" galerijas jaunajās telpās Lāčplēša ielā 78A tiks atklāta Ievas Raudsepas personālizstāde “Krīzes laikā slēgts / Rūpējieties viens par otru”. Izstāde norisinās festivāla “Rīgas Fotomēnesis 2021” ietvaros.

Iedvesmojoties no tā, kā darbojas labsajūtas bizness, māksliniece izveidojusi video darbu par vidi, kuru uztur mijiedarbe starp alkatīgu vienaldzību un psihofizisku dziedniecību kapitālistiskā pasaulē. Tā pamatā ir izdomāts stāsts, kurā vēstīts par jaunu sievieti, kas pārvācas uz Losandželosu un sāk darbu sulu bārā. Drīz vien viņai izveidojas romantiskas attiecības ar kādu mākslas studentu un nav vairs iespējams izšķirt, kur beidzas alternatīvā medicīna un kur sākas laikmetīgā māksla.

Krīzes laikā slēgts / Rūpējieties viens par otru
Krīzes laikā slēgts / Rūpējieties viens par otru Foto: Ieva Raudsepa

Ticība, ka Dienvidkalifornija ir vieta ar brīnumainu klimatu un tieši šajā pasaules nostūrī veselīgi cilvēki kļūst vēl veselīgāki, tiek uzturēta jau kopš 19. gadsimta beigām. Video darbā “Krīzes laikā slēgts / Rūpējieties viens par otru” māksliniece atsaucas uz Tomasa Manna romānu “Burvju kalns” (1924), kura darbība norisinās sanatorijā Šveices Alpos. Galvenajam varonim atklājoties slimības simptomiem, nevainīgs radinieka apciemojums sanatorijā ieilgst septiņus gadus, kuru gaitā vērojams nebeidzamu dziedniecisku procedūru un dažādu veselības uzlabošanas un situācijas pieņemšanas stratēģiju absurdums, saduroties ar slimības neizbēgamo progresu. Ievas Raudsepas video darbā tiek uzburta labsajūtas biznesa aina, kas ļoti līdzinās “Burvju kalnam”.

Ieva Raudsepa darbos galvenokārt izmanto video, fotogrāfiju un tekstu. Māksliniece studējusi filozofiju Latvijas Universitātē, vizuālo mākslu Kalifornijas Mākslas institūtā, piedalījusies ISSP meistarklasēs un MSA^ programmā Losandželosā. Viņas darbi izstādīti Latvijā un starptautiski. 2019. gadā izdota Ievas pirmā grāmata “CRUISE”. 2020. gadā viņa bija viena no trīs izvēlētajiem rezidentiem ARCUS programmā (Japāna).

Krīzes laikā slēgts / Rūpējieties viens par otru
Krīzes laikā slēgts / Rūpējieties viens par otru Foto: Ieva Raudsepa

Ievas Raudsepas personālizstāde “Krīzes laikā slēgts / Rūpējieties viens par otru” atvērta no trešdienas līdz piektdienai 17.00 – 20.00, no 7.jūnija līdz 17. jūlijam galerijā LOW, Lāčplēša ielā 78A, otrajā stāvā virs automazgātuves. Video garums ir 25 minūtes. Seansi angļu valodā – plkst. 17.00, 18.00, 19.00, latviešu valodā – plkst. 17.30, 18.30, 19.30. Izstāde ir viens no fotomākslas festivāla “Rīgas Fotomēnesis 2021” notikumiem, kura tēma šogad ir “Dzīve pēc Covid?”, un to atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, KultūrELPA, Rīgas dome, Sony u.c. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu