Keita Vinsleta par seksa ainu koordinatoriem, pārmaiņu vēju Holivudā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Keita Vinsleta
Keita Vinsleta Foto: HBO

Viena no deviņdesmito gadu Holivudas lielākajām zvaigznēm - filmas "Titāniks" aktrise Keita Vinsleta (Kate Winslet), kuras nesenākais projekts bija detektīvseriāls "Slepkavība Īsttaunā" ("Mare of Easttown"), atzinusi, ka Holivuda ir mainījusies uz labo pusi.

Sarunā ar BBC Radio 4, pieredzējusī aktrise, kura jaunajā ASV izklaides milža HBO seriālā (tas skatāms "LMT Viedtelevīzijā") atveido kādas mazpilsētas detektīvi sievieti Meiru Šīhenu, atzinusi, ka "līdzvērtīgu honorāru ziņā lietas ir mainījušās uz labo pusi".

"Vispār manā vecumā grupā un ne tikai pēc aktrisēm nopietnās lomās ir pieprasījums," teica 45 gadus vecā Vinsleta. Viņa arī piebilda, ka pilnībā kontrolējusi, kā uz ekrāna izskatīsies viņas seksa aina seriālā. 

Seriālu, kura autors ir amerikāņu scenārists un režisors Breds Ingelsbijs (Brad Ingelsby), režisējis Kregs Zobels (Craig Zobel), kas pazīstams ar darbu seriālos "The Hunt" un "The Leftovers". Tieši viņš rīkojās ļoti empātiski.

"Viņš mani pasauca, lai noskatos montāžas stadijā konkrēto ainu, lai pārliecinātos, ka es jūtos komfortabli," stāsta Vinsleta. "Tā bija goda lieta tā rīkoties. Es tiešām neatceros nevienu tādu gadījumu no savas agrākās pieredzes. Tas vien liecina, ka lietas iet uz labo pusi. Cilvēki pievērš uzmanību tam, kā sieviete jūtas kadrā, kā viņa vēlas izskatīties."

Keita Vinsleta seriālā "Slepkavība Īsttaunā"
Keita Vinsleta seriālā "Slepkavība Īsttaunā" Foto: HBO

Sarunā ar izdevumu "The New York Times" Vinsleta atzina, ka režisors pat aicinājis piekoriģēt šo ainu, kurā Vinsleta tēlo mīlas ainu ar aktieri Gaju Pīrsu (Guy Pearce), lai noslēptu kādas krunciņas. Taču Vinsleta, būdama arī šā seriāla līdzproducente, atteicās no "uzlabojumiem".

"Ceru, ka, godīgi atveidojot Meiru - pusmūža sievieti, man pašai oktobrī paliks 46 -, es uzrunāju citas sievietes. Tāpēc cilvēkiem patīk Meira. Viņa ir normāla, funkcionējoša sieviete, kas nāk no konkrētas vides. Mēs esam noilgojušies pēc kā šāda,"

viņa saka. 

Vinsleta nav ļāvusi "fotošopēt" arī seriāla plakātu, neļaujot digitāli mazināt novecošanas pazīmes. 

"Slepkavība Īsttaunā" (plakāts)
"Slepkavība Īsttaunā" (plakāts) Foto: HBO

Vinsleta arī uzsvērusi, ka liels solis uz priekšu ir arī seksa ainu horeogrāfu jeb koordinatoru piesaiste projektiem. 

"Viņi palīdz intīmu ainu horeogrāfijā, palīdz piemeklēt īstos vārdus, lai aktieri saprastu uzdevumu, jo daudziem iesaistītajiem šie ir ļoti neveikli un mulsinoši brīži," viņa saka. 

Vinsleta arī atzina, ka sievietes šobrīd kino industrijā viena otru atbalsta vairāk. "Tas tā nebija, kad biju jaunāka," viņa saka. 

"Slepkavība Īsttaunā"
"Slepkavība Īsttaunā" Foto: HBO

"Daudzsēriju filma "Slepkavība Īsttaunā" ir detalizēta kādas nelielas sabiedrības izpēte un mēģinājums pieskarties tam, kā ģimene un traģiski notikumi pagātnē var būtiski noteikt mūsu tagadni," teikts seriāla pieteikumā.

Seriālā redzami arī tādi pazīstami aktieri kā Džuliena Nikolsone (Julianne Nicholson), Džīna Smārta (Jean Smart) un Gajs Pīrss, kura spilgtākā loma, iespējams, bija 2000. gada filmā "Memento".

Seriāla reklāmas rullītis.

Par aktrisi

Keita Vinsleta dzimusi 1975. gadā Anglijā, viņas vecāki ir arī aktieri. Bērnībā piedalījusies TV projektu filmēšanā. Savus pirmos laurus plūca, pateicoties filmai "Dievišķās radības" ("Heavenly Creatures"), kas atnesa trīs balvas, tostarp bija arī "Empire" balvu. Vēlāk Vinsleta filmējusies kinolentē "Prāts un jūtīgums" ("Sense and Sensibility"), par kuru ieguva pirmo BAFTA godalgu. 24 gadu vecumā Vinsleta filmējās romantiskajā drāmā "Titāniks" un pirmo reizi tika izvirzīta "Oskara" balvai kā labākā aktrise. Pēc tās Keita ieguva iespēju filmēties lieliskās filmās, piemēram, "Brīvdienas" (The Holiday), "Revolucionārais ceļš" ("Revolutionary Road") un "The Reader" – par pēdējo no šīm filmām aktrisei tika piešķirts "Oskars" nominācijā "Labākā aktrise", bet kopumā ir šai balvai izvirzīta septiņas reizes. 

Šobrīd Keita dzīvo Lielbritānijā ar savu trešo vīru Nedu Roknrolu (Ned Rocknroll) un audzina dēlu Lāci (Bear), kura otrs vārds ir Bleizs (tulkojumā no angļu valodas Liesma). Filmējas reti, pielāgojot filmēšanas grafiku ģimenes ritmam. 

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu