"Es gribu savu dzīvi atpakaļ!" Britnija Spīrsa prasa atcelt "apkaunojošo un pazemojošo" aizbildniecību (1)

TVNET/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV popzvaigzne Britnija Spīrsa sākusi cīņu pret "ļaunprātīgu" aizbildniecību, kas 13 gadus kontrolējusi viņas dzīvi. "Es gribu savu dzīvi atpakaļ!" trešdien20 minūšu garā uzrunā Losandželosas Augstākās tiesas sēdē uzsvēra dziedātāja.

Spīrsas tēvam ar tiesas lēmumu piešķirtas aizbildniecības tiesības pār savu meitu pēc tam, kad 2008.gadā dziedātāja piedzīvoja garīga rakstura problēmas un tika uz laiku ievietota slimnīcā.

Kopš tā laika aizbildniecība ir pagarināta vairāk nekā 10 gadus. "Es vēlos atpakaļ savu dzīvi," Spīrsa uzsvēra šodien tiesas sēdē.

Dziedātāja apgalvoja, ka viņai liegtas tiesības laist pasaulē vēl kādu bērnu un ka viņai pret pašas gribu likts lietot litiju saturošus medikamentus, ko parasti lieto bipolāro traucējumu gadījumā. Šīs zāles likušas viņai justies apreibušai un nespējīgai sarunāties. 

Spīrsa tiesā uzsvēra, ka vēlas, lai aizbildniecība tiktu izbeigta, raksturojot to kā "apkaunojošu un pazemojošu".

Savukārt, runājot par saviem ierakstiem sociālo tīklu platformā "Instagram", dziedātāja sacīja: "Es meloju un teicu visai pasaulei, ka man viss ir kārtībā un esmu laimīga. Esmu bijusi noliegumā. Esmu bijusi šokā.

Esmu traumēta. Es neesmu laimīga. Es nespēju gulēt. Es esmu līdz neprātam dusmīga. Un es esmu nomākta. Es raudu katru dienu.

Divu bērnu māmiņa arī pastāstīja, ka vēlējusies apprecēties ar savu draugu un laist pasaulē vēl vienu bērnu, bet aizbildniecība viņai to neļauj. Viņa arī apsūdzēja savu aizbildni, ka tas nav ļāvis dziedātājai atbrīvoties no kontracepcijas spirāles, lai viņa varētu ieņemt bērniņu. 

"Es jūtos iespiesta stūrī, iebiedēta, atstumta un vientuļa," Spīrsa sacīja tiesā. "Esmu pelnījusi tādas pašas tiesības kā jebkurš cits - bērnus, ģimeni, jebkuru no šīm lietām."

Spīrsa uzsvēra, ka, viņasprāt, aizbidniecība viņai nodarījusi daudz vairāk ļauna nekā laba, piebilstot, ka viņa tik tiešām nav zinājusi, ka var iesniegt lūgumu par tās izbeigšanu.

Trešdien notikusī atklātā tiesas sēde ir pirmā reize, kad Spīrsa atklāti runā par savu dzīvi aizbildniecībā.

Tiesas sēde seko neskaitāmām spekulācijām par popzvaigznes situāciju. Fani gadiem ilgi ir sīki pētījuši viņas sociālo tīklu kontu saturu, lai uzzinātu patiesību par dziedātājas dzīvi. Fanu veidota kustība #FreeBritney, gadiem ilgi rīkojusi kampaņas, cenšoties panākt dziedātājas likumīgo brīvību.

Pilns iemesls, kāpēc tiesas rīkojums par aizbildniecību pagarināts, nekad nav ticis publiskots, taču Spīrsa ir turpinājusi publisku karjeru, liekot daudziem apšaubīt šādas vienošanās pamatotību.

Tomēr pirms lēmuma pieņemšanas par aizbildniecības izbeigšanu, visticamāk, gaidāms ilgs juridisks process.

Spīrsas tēva Džeimija Spīrsa advokāts tiesā nolasījis paziņojumu, ka dziedātājas tēvu satrauc Britnijas apgalvojumi tiesā. Viņam esot žēl redzēt, ka viņa meitai tā jācieš, taču viņš mīlot savu meitu un pēc viņas ilgojoties.

Aizbildniecību piešķir personām, kuras nespēj pašas pieņemt lēmumus, piemēram, cilvēkiem ar demenci vai citām garīgām saslimšanām.

Aizbildniecība Spīrsai liedz pieņemt lēmumus gan par savām īpašumu un finanšu lietām, gan par savu personīgo dzīvi.

Aizbildniecība tika noteikta kopš 2008.gada, kad dziedātāja sāka uzvesties nestabili. Šajā laikā viņa šķīrās no savu bērnu tēva Kevina Federlaina un notika cīņa par aizbildnību pār abu bērniem. Dziedātāja iekļuva vairākos publiskos incidentos un noskuva matus, izraisot plašu rezonansi. Viņa arī divas reizes tikusi ievietota slimnīcā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu