Kimmel kvartāla arhitektūras metu konkursā uzvar "White" un "ARHIS"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

"White Architects" un "ARHIS" arhitekti ir izvēlēti par uzvarētājiem Eastnine arhitektūras konkursā par jaunu redzējumu Kimmel kvartālam Rīgā. Visām Rīgas vēsturiskā centra jaunbūvēm tiek paredzēts atklāts arhitektūras konkurss, kurā var piedalīties ikviens. Šajā konkursā žūrija sastāvēja no dažādu industriju starptautiskiem ekspertiem.

Eastnine iecere arhitektūras skiču konkursam bija pārveidot bijušo Kimmel Rīga alusdarītavu par jaunu pilsētas centru iekštelpās, kurā atrastos ne tikai biroju telpas, bet arī kafejnīcas, restorāni, veikali, kultūras aktivitātes un zaļās zonas. Kvartāls būs gājējiem un velosipēdiem draudzīgs, iekļaujot tajā zaļās zonas ar pēc iespējas mazāku transporta kustību.

Par konkursa uzvarētājiem tika atzīts priekšlikums “Revitalizing Kimmel Quarter”, kuru veidoja “White Arkiteker” (Zviedrija) un ARHIS arhitekti (Latvija). Arhitekti ierosina bijušo Kimmel alusdarītavas teritoriju pārveidot par iedvesmojošām biroja telpām ar aktīvu un dzīvīgu publisko zonu. Projekts atradīsies Rīgas centrā un redzami ilustrēs ilgtspējīgas būvniecības un jaunākās nekustamā īpašuma attīstīšanas tendences. Biroju telpas tiks izvietotas jaunuzceltajās būves daļās, savukārt publiskās funkcijas - vēsturiskajās ēkās. Projektā savienosies vēsturiskais un jaunais, padarot to par jaunu satikšanās vietu Rīgā.

RUUME arhitektu, Dāvja Gasula, K Forma (Latvija) priekšlikums “Spaces & Places” kļuva par otrās vietas ieguvējiem, bet SARMA & NORDE athitektu (Latvija) priekšlikums “Stabu 1” ieguva trešo vietu. Kopumā tika saņemti divpadsmit arhitektu darbi. Zaha Hadid (Apvienotā Karaliste) priekšlikums “The Brewery Forest” kā arī a part (Latvija) un OZOLA & BULA, arhitektu birojs (Latvija) personu apvievības izstrādātais priekšlikums “KEB485” saņēma veicināšanas balvas.

Pēc konkursa uzvarētāju paziņošanas, Eastnine aicinās konkursa uzvarētājus uz sarunām, lai slēgtu vienošanos par projekta sagatavošanu un īstenošanu.

Starptautiskā konkursa žūrija sastāvēja no 13 dažādu valstu un profesiju pārstāvjiem, galvenokārt arhitektiem, tai skaitā Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes, Rīgas pilsētas būvvaldes, Latvijas arhitektu savienības un Rīgas pilsētas arhitekta biroja pārstāvjiem.

Eastnine 2019. gadā Rīgas centrā iegādājās stratēģiski izvietotu zemes gabalu ar kopējo platību 11 500 m². Īpašums, kurā sākotnēji atradās alus darītava Kimmel, veido teju veselu kvartālu pie vienas no Rīgas galvenajām ielām - Krišjāņa Valdemāra ielas. Īpašumā iespējams realizēt gandrīz 38 000 m² lielu apbūves kompleksu, no kuriem aptuveni 34 000 m² ir jaunbūvējamu ēku platība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu