Tuvojas videomākslas festivāls "Ūdensgabali"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ūdensgabali"
"Ūdensgabali" Foto: publicitātes

Mākslas centrs "Noass" no 7.jūlija līdz 15.septembrim rīko Starptautisko laikmetīgās un videomākslas festivālu "Ūdensgabali", informē kultūrvietas pārstāve Gita Jankovska.

Viņa pavēstīja, ka no jūlija sākuma līdz septembrim katru trešdienas vakaru interesenti varēs iepazīt aktualitātes un jaunākās tendences videomākslas pasaulē, kā arī gūt priekšstatu par tās izpausmēm. Videomākslas seansus, kopumā veidojot 11 atsevišķu notikumu sēriju, 7. jūlijā plkst.18 atklās Starptautiskā Oberhauzenes īsfilmu festivāla izlase.

Jankovska atzīmēja, ka arī šogad Covid-19 pandēmija ir ietekmējusi ierasto festivāla norisi, liedzot ārvalstu mākslinieku un ekspertu dalību lekcijās un meistarklasēs, taču festivāla formāts ir pielāgots apstākļiem, un sadarbībā ar partnerfestivāliem ir tapusi festivālam "Ūdensgabali" veidota programma, kas ik nedēļu atklāsies videomākslas izlašu skatēs ar papildinošu ievadlekciju.

Ilggadējas sadarbības rezultātā festivāla programmu veidos izlases no tādiem festivāliem kā Japānas Mediju mākslas festivāls, "ARS Electronica", Starptautiskais Oberhauzenes īsfilmu festivāls un "AG Kurzfilm", savukārt pirmo reizi festivāla programmā iekļauta arī izlase no Somijas Turku Video mākslas festivāla, kā arī īpaši veidotas video izlases no "Split" festivāla Serbijā un "Simultan" Rumānijā. Savukārt 15. septembrī festivālu "Ūdensgabali" noslēgs unikāla programma, kurā apvienoti darbi no Latvijas videomākslas arhīva.

Filmas tiks rādītas oriģinālvalodā ar angļu subtitriem, un ieeja videomākslas seansos ir bez maksas. Pasākuma rīkotāji uzsvēra, ka, ņemot vērā valstī noteiktos nosacījumus publisku pasākumu organizēšanā, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, ieeja videomākslas skatēs būs atļauta tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina vakcināciju pret Covid-19 vai apstiprina Covid-19 izslimošanas faktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu