Eksperts atklāj dziedātājas MakSim izdzīvošanas izredzes

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Krievu mediji ziņoja, ka populārā popzvaigzne Maija Abrosimova, kura ir plaši zināma ar pseidonīmu MakSim, pašreiz atrodas komā. Pirms tam viņai, iespējams, bijusi saslimšana ar Covid-19, kaut testi bijuši negatīvi. Nu, par sievietes veselības stāvokli izteicies ārsts. 

Elpošanas sistēmas traucējumu ārsts Vjačeslavs Ovečkins intervijā ar Krievijas ziņu portālu "Telekanal "Zvezda"" atklāja jaunākās ziņas par dziedātājas veselības stāvokli.

Eksperts pastāstīja, kāpēc informācija par dziedātājas pārvietošanu no mehāniskās ventilācijas uz ECMO (Ekstrakorporālās membrānas oksigenācija) sistēmu nenozīmē neko labu.

Eksperts uzsvēra, ka, ja MakSim patiešām pievienota ECMO sistēmai, viņas izredzes uz atveseļošanos ir ļoti mazas.

"ECMO ir stingrāks pasākums," sacīja ārsts.

Tāpat viņš atzīmēja, ka pastāv ierobežojumi attiecībā uz pacienta uzturēšanās ilgumu tajā. Eksperts sacīja, ka pacientam, kurš pārcelts uz ECMO, mehāniskā ventilācija ir jāveic ne ilgāk kā piecas dienas iepriekš. Tomēr pat šajā gadījumā ārsti izsaka nelabvēlīgu prognozi, jo pāreja atpakaļ uz mehānisko ventilāciju ir ļoti sarežģīta.

Atgādinām, ka 38 gadus vecā zvaigzne atrodas kritiskā stāvoklī, vēsta Krievijas tabloīdi. Sieviete atrodas mākslīgi izraisītā komā pie plaušu ventilatora. Plaušu bojājums novērtēts 75% apjomā. Ārsti cīnās par dziedātājas dzīvību

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu