Kultūras pasākumu rīkotājiem kompensēs zaudējumus 640 000 eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Zeal & Ardor" un "Behemoth" priecē fanus koncertzālē "Palladium"
"Zeal & Ardor" un "Behemoth" priecē fanus koncertzālē "Palladium" Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Valdība 6. jūlijā nolēma piešķirt no "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem" 639 740 eiro Valsts kultūrkapitāla fondam (VKKF), lai atbilstoši programmas "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" trešās kārtas rezultātiem nodrošinātu biļešu kompensāciju 80% apmērā par ārkārtējās situācijas laikā atceltajiem kultūras pasākumiem.

Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā rīkojuma projekta anotācijā norādīts, ka biļešu kompensācijai nepieciešamais finansējums mērķprogrammas pirmajā kārtā saņemto pieteikumu finansēšanai, kā arī VKKF administratīvo izdevumu pamatojošo dokumentu izvērtēšanai visās kārtās tiek nodrošināts KM piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros, veicot finansējuma pārdali no valsts budžeta apakšprogrammas "Latvijas valsts simtgades programma" 2021. gada finansējuma, savukārt mērķprogrammas otrajā un trešajā kārtā saņemto pieteikumu nodrošināšanai nepieciešamais finansējums tiks piešķirts no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Lai nodrošinātu mērķprogrammas pirmajā kārtā saņemto pieteikumu nodrošināšanai nepieciešamo finansējumu, no KM valsts budžeta apakšprogrammas "Latvijas valsts simtgades programma" uz valsts budžeta apakšprogrammu "VKKF programmu un projektu konkursi" tika pārdalīti 872 978 eiro, tai skaitā 847 084 eiro, lai nodrošinātu kultūras pasākumu rīkotājiem biļešu kompensāciju 80% apmērā par ārkārtējās situācijas laikā atceltajiem pasākumiem, un 25 894 eiro, lai nodrošinātu VKKF pamatojošo dokumentu izvērtēšanas pakalpojumu. VKKF administrētajā atbalsta programmā Covid-19 ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem mērķprogrammas pirmajā kārtā finansējums piešķirts 25 kultūras pasākumu rīkotājiem par kopējo summu 680 220 eiro.

Savukārt mērķprogrammas otrajā kārtā sniegts atbalsts 30 pasākumu rīkotājiem par kopējo summu 354 013 eiro. KM norādīja, ka patlaban mērķprogrammas trešajā kārtā pieteikumus atbalstam iesnieguši 46 pasākumu rīkotāji un ir veikts iesniegto dokumentu izvērtējums, atbalstu sniedzot 45 pasākumu rīkotājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu