Liepājā augustā koncertēs pazīstamā korejiešu džeza dziedātāja Youn Sun Nah

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Youn Sun Nah
Youn Sun Nah Foto: publicitātes

Atsākoties Liepājas koncertzāles īpašo notikumu sērijai "Pasaule Lielajā dzintarā", 7. augustā plkst. 20.00 notiks ilgi gaidītais korejiešu dziedātājas Youn Sun Nah koncerts, kas būs mākslinieces vienīgā pieturvieta Ziemeļeiropā šī gada tūres ietvaros, informē SIA "Lielais Dzintars" sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Koncerts iepriekš bija plānots 2020. gada 30. maijā, un iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas pārceltā pasākuma apmeklējumam. Mūziķu pieejamības dēļ mainīts iepriekš izziņotais mākslinieku sastāvs un koncerta programma. Ņemot vērā uz pasākumu jau iepriekš iegādāto biļešu skaitu, pasākuma organizators koncerta apmeklējumu var nodrošināt tikai personām, kuras pārslimojušas Covid-19 infekciju vai noslēgušas vakcinācijas kursu.

Savas teju 30 gadu ilgās starptautiskās karjeras laikā dziedātāja ir kļuvusi par vienu no spožākajām mūsdienu džeza dziedātājām pasaulē. Ar savu universālo, bet individuālo stilu, kurā džezs veiksmīgi apvienojas ar popmūziku un elektroniku, mūziķe tradicionālajam vokālajam džezam piešķīrusi jaunas krāsas un sasniegusi līdz šim nedzirdētus muzikālos apvāršņus.

Vācu medijs ZDF Heute Magazine par Youn Sun Nah teicis: "Šī sieviete ir vokāls brīnums, absolūti satriecoša", savukārt franču laikraksts "Le Figaro" atzinis, ka dziedātājai piemīt "viena no skaistākajām mūsdienu džeza balsīm".

Youn Sun Nah
Youn Sun Nah Foto: Sven Tupits

Dziedātājas jutekliskā balss un īpašā personība iekarojusi cilvēku sirdis visā pasaulē. Youn Sun Nah aizvadījusi vairāk nekā 500 koncertus visos pasaules kontinentos, no kuriem lielākā daļa bijuši pilnībā izpārdoti. 2014. gadā viņa dziedāja arī ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā Sočos.

Liepājā Youn Sun Nah uzstāsies kopā ar savu ilggadējo skatuves partneri, leģendāro zviedru ģitāras virtuozu Ulfu Vakeniusu (Ulf Wakenius), kurš pazīstams arī kā kanādiešu džeza pianista Oskara Pētersona (Oscar Peterson) pēdējais ģitārists. Pētersons Ulfu raksturojis kā vienu no labākajiem mūsdienu ģitāristiem visā pasaulē. Viņš ir mūziķis, kurš spēj radīt kā intīmas noskaņas, tā arī likt savai ģitārai skanēt kā orķestrim. 

Video: Youn Sun Nah & Ulf Wakenius "Frevo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu