Rēzijas Kalniņas iestudētā luga "Tagad un tad" jūlijā atgriežas pie skatītājiem (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Mūzikas un drāmas telpā "OratoriO", Sporta 2 kvartālā, 19., 20., 21. un 22. jūlijā pie skatītājiem atgriezīsies Šona Grenana lugas "Tagad un tad" iestudējums Rēzijas Kalniņas režijā. Izrāde spēlēta vien dažas reizes, savu pirmizrādi piedzīvojot pagājušā gada nogalē - pirms valstī stājās spēkā ārkārtas situācija.

Izrādē lomas uzticētas spožam, uz vienas skatuves neredzētam aktieru ansamblim - Esmeraldai Ermalei, Ilzei Trukšānei, Raimondam Celmam, Jurim Kalniņam, Jānim Skanim, Janai Herbstai un Maksimam Buselam. Aktieru sastāvs dažādās izrādes dienās atšķiras.

Esmeralda Ermale
Esmeralda Ermale Foto: publicitātes

Šona Grenana luga "Tagad un tad" ir neticams stāsts par cilvēka gribu, izvēlēm un mīlestību cauri gadiem, kas apcer jautājumu par to, kurš galu galā ir tas, kas nosaka mūsu likteni. Tā vēsta par laika netveramo plūdumu, kurā cilvēki virzās uz priekšu kā māk, dzīvo un izdara izvēles. Ikdienas steigā dienas paskrien nemanot, un viena pēc otras aizrit jau kārtējais gadu desmits. 30, 40, 50, 60... Un līdz ar atmiņām par visu piedzīvoto un sasniegto nāk pārdzīvojums par sapņiem, kurus tā arī nekad neizdevās piepildīt. Bet kā būtu, ja to visu varētu izmainīt? Ja varētu kaut ko pačukstēt jaunākam sev? Vai tu to izmantotu? Un… Ja jā, ko tu teiktu? Kas izmainītos, ja savas dzīves krustcelēs būtu izvēlējies doties pretējā virzienā? Un vai tu būtu gatavs upurēt visu, lai mēģinātu sākt visu no jauna?

Foto no izrādes "Tagad un tad".

Teātra cienītājiem jau ir bijis prieks izbaudīt divu šī paša autora lugu "Liec Dievam pasmieties" un "Alvas sieviete" iestudējumus Rēzijas Kalniņas režijā, kas ilgstoši bijušas Dailes teātra izpārdotāko izrāžu sarakstā.

Šajā vasarā Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa kopīgi radītā satikšanās vieta - mūzikas un drāmas telpa "OratoriO" svin savu pirmo dzimšanas dienu, piedāvājot vēl vairākus jauniestudējumus.

3. un 4. augustā būs skatāma Ronalda Hārvuda traģikomēdija "Kvartets" ar Latvijas teātru grandiem: Mārtiņu Vilsonu, Guntu Virkavu, Indru Burkovsku un Juri Kalniņu galvenajās lomās. Tas ir stāsts par četriem operdziedātājiem, kuri nonākuši pansionātā un kopā gatavojas iestudēt Dž.Verdi koncertprogrammu. Pa vidu, protams, risinot eksistenciālus jautājumus - par novecošanu un noiešanu no dzīves skatuves, vēlmi būt vajadzīgiem.

Biļetes uz izrādēm "Tagad un tad" un "Kvartets" var iegādāties aula.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu