Amsterdamas "Concertgebow" ērģelnieks Rīgas Domā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Leo Van Duselārs
Leo Van Duselārs Foto: publicitātes

Atklājot 34. starptautisko ērģeļmūzikas festivālu "Rīgas Doms 2021", Amsterdamas "Concertgebow" titulārais ērģelnieks Leo van Duselārs (Leo van Doeselaar) aicina ieklausīties ne tikai Johana Sebastiana Baha, Ferenca Lista, Johannesa Brāmsa skaņdarbos, bet arī Latvijā vēl neskanējušu Nīderlandes komponistu ērģeļmūzikā.

Leo van Duselārs studējis ērģeles un klavierspēli Amsterdamas konservatorijā, saņēmis Prix d`Exellence ērģeļspēlē. Papildinājis zināšanas vēsturiskajās interpretācijās, apguvis franču ērģeļmūzikas repertuāru pie Andrē Izuāra (Andre Isoir) kā arī apguvis āmuriņa klavieru spēli. Kopš 1995. gada - ērģeļspēles profesors Berlīnē Universität der Künste.

Leo van Duselārs ir aktīvs koncertērģelnieks, pieprasīts žūrijas loceklis un atzīts meistarklašu vadītājs Eiropā un Āzijā. Plaša diskogrāfija gan kā solo ērģelniekam (J. P. Svēlinka, H. Šeidemaņa, G. F. Hendeļa darbi), gan continuo sastāvos. Saņēmis Echo un Grammy balvas par ierakstiem.

Biļetes www.bilesuparadize.lv un Rīgas Doma kasēs. Ieeja ar derīgu Covid-19 sertifikātu (vakcinētiem, pārslimojušajiem un testētiem), lietojot sejas maskas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu