Līgatnes alā-pagrabā būs skatāms smilšu kino

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Līgatnes alā-pagrabā pie Lustūža klints būs skatāms smilšu kino, informēja Līgatnes Kultūras un tūrisma centra pārstāvis Kaspars Grīnfelds.

Smilšu kino "Līgatnes vērtību stāsts", ko radījusi smilšu mākslas virtuoze Guna Miķelsone, tiks projicēts uz krāsainās devona smilšakmens sienas. Smilšu kino stāsts septiņu minūšu garumā ir tapis, balstoties uz aptaujas "Līgatnes novada vērtības" datiem, kas tika veikta sociālajā tīklā "Facebook" martā. Šī būs iespēja katram Līgatnes viesim izzināt Līgatnes vērtības vienā smilšu stāstā un baudīt veldzējošu atelpas brīvbrīdi šajās karstajās dienās, sacīja Grīnfelds.

Brīvdabas skatītāju zāle darbosies 17.jūlijā un 18.jūlijā, 14.augustā un 15.augustā, kā arī 18.septembrī un 19.septembrī no plkst.11 līdz 18. Smilšu kino apskate - bez maksas.

Līgatne ir kultūrvēsturisku un dabas objektu bagāta vieta, un, lai šī vieta saglabātu savu vērtību, ir svarīgs ikkatrs, kurš to kopj, mīl un vērtē. Tāpēc martā tika izstrādāta aptauja, kuras mērķis bija apzināt un definēt līgantiešu vērtības. Aptauja tika veidota kā šī laika liecība par dabu, stipriem un talantīgiem cilvēkiem, par būtiskiem notikumiem Līgatnē un tās apkaimē, stāstīja Grīnfelds.

Septiņu minūšu garajā video ir izzīmētas 12 Līgatnes vērtības, ietverot elementus no katras sadaļas - kultūrvēsture, daba, tradīcijas/notikumi, cilvēki/personības.

Smilšu kino par Līgatnes vērtību stāstu var apskatīt- "ej.uz/ligatnesvertibustasts".

Visiem skatītāju zāles apmeklētājiem jāņem vērā valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību.

Vērtību stāsta izveidi atbalstīja: Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas Valsts meži un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu