Grupa "bet bet" izsludina 30 gadu jubilejas koncertu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Vienīgais grupas “bet bet” 30 gadu jubilejas koncerts Rīgā notiks 29. augustā Hanzas perona Vasaras peronā. Vienlaikus tas būs arī Guntara Rača jaunās grāmatas “365” trešās daļas atvēršanas svētku pasākums.

Koncertā tiks atvērta arī grupas “bet bet” 60 populārāko dziesmu nošu grāmata. Paredzēta tikšanās ar mūziķiem un autogrāfi pēc koncerta. Uz šo jubilejas pasākumu pieejamas tikai 500 biļetes. 

Guntara dzejoļu grāmatas “365” pirmā un otrā daļa guva panākumus grāmatu topos visā Latvijā, kļūstot par pieprasītākajām grāmatām Latvijā 2017. un 2018. gadā. Dzejoļu grāmatai tas bija vēl iepriekš nepieredzēts panākums.

Guntars Račs: “Šogad atkal atsāku rakstīt vienu dzejoli dienā un esmu bezgala gandarīts, ka savu jauno dzejoļu grāmatas “365” trešo daļu, varēšu atvērt kopā ar saviem labākajiem draugiem svinot arī grupas jubileju. Man tas nozīmē ļoti daudz, jo lielāko savas dzīves daļu esam pavadījuši kopā un joprojām katra satikšanās uz skatuves mums pašiem ir lieli svētki. Jubilejas programmā esam iekļāvuši arī mazāk spēlētas dziesmas, kā arī dažu dziesmu jaunas versijas, bet, protams, neiztiksim arī bez visām līdzi dziedamajām dziesmām. Tie patiešām būs svētki.”

Sākotnēji grupa bija ieplānojusi, ka ar koncertiem apceļos visu Latviju, taču sakarā ar pasākumu ierobežojumiem, 16 no plānotajiem koncertiem nācās atcelt.

Grupa “bet bet” dibināta 1991. gada pavasarī. Tas notiek, sadaloties tolaik jau populārajām grupām “Jauns Mēness” un “Zodiaks”. Pēc pirmās ASV turnejas “Jaunu Mēnesi” pamet Guntars Račs (bungas, balss), Aivis Kalvāns (bass) un Uģis Tirzītis (ģitāra, balss). Savukārt, atgriežoties no Amerikas, arī grupas “Zodiaks” “pirmā vijole” Zigfrīds Muktupāvels (balss, vijole, taustiņi) nolemj meklēt citus sabiedrotos. Kāda 1991. gada marta dienā visi satiekas mazā Rīgas pagrabiņā, kurā dzīvo Guntars, un vienojas par jaunas grupas izveidi. Tolaik neviens pat nenojauš, ka grupa ar pavisam nelielām sastāva maiņām, spēs noturēties un kopā muzicēt 30 gadus un vairāk, izdodot 9 studijas albumus un 4 labāko dziesmu izlases.

Grupas sastāvs: Zigfrīds Muktupāvels (galvenā balss, ģitāra un taustiņu instrumenti), Guntars Račs (balss, bungas), Uģis Tirzītis (balss, ģitāra) un Andris Alviķis (balss, bass).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu