Pērn sodu saņēmušie Rīgas balles organizatori rīkos pasākumu arī šogad

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Šā gada septembrī, ievērojot visus drošības noteikumus, Rīgas Melngalvju namā jau sesto gadu pēc kārtas norisināsies Rīgas balle, portālam "Apollo.lv" atklāja balles patronese un dziedātāja Natālija Tumševica-Ērgle.

"Ceru, ka tomēr notiks sestā "Rīgas balle", ja situācija Latvijā un pasaulē to atļaus darīt. Mēs jau esam sākuši nopietni gatavoties un esam ļoti priecīgi, ka mums atļāva to darīt. Beidzot atkal varēs izbaudīt dzīvi, apmeklējot kultūras pasākumu, atkal satikties un iepazīties ar jauniem cilvēkiem.

Visus iespējamos aizsardzības pasākumus strikti ievērosim. Rīgas balli varēs apmeklēt tie, kas ir vakcinējušies pret Covid-19, ir izslimojuši Covid-19 vai arī pēdējo 48 stundu laikā ir veikts Covid-19 PCR tests.

Mums ir svarīgi, lai viesi jūtas droši un nebaidās nākt uz balli. Tagad ir tāds laiks, ka drošība ir primārā. Melngalvju nams var uzņemt līdz 200 cilvēkiem. Mums jau ir pieteikušies uz šā gada balli cilvēki ne tikai no Latvijas, bet arī no Šveices un Francijas. Pagājušajā gadā cīnījāmies līdz galam, lai balle varētu notikt, un mums to atļāva rīkot. Balle notika 10. oktobrī - tā bija pēdējā diena pirms valstī sākās pandēmijas ierobežojumi," sarunā ar "Apollo.lv" par "Rīgas balles" gaidāmo norisi pastāstīja Natālija Tumševica-Ērgle.

Viņa atzīst, ka pēc pārdzīvotās pandēmijas cilvēki ir noilgojušies pēc klātienes kultūras pasākumiem, pēc emocijām un kopābūšanas.

"Tāpēc jau atkal būs "Rīgas balle", lai cilvēki varētu baudīt kultūru un mākslu, lai iedvesmotos no skaistiem cilvēkiem un skaistiem priekšnesumiem. Tas ir ļoti svarīgi," viņa nosaka.

Atgādinām, ka pērnā gada oktobrī Melngalvju namā notikušās "Rīgas balles" rīkotājiem tika piespriests 250 eiro sods par to, ka pasākuma apmeklētājiem netika nodrošinātas fiksētas personalizētas sēdvietas, kā to pieprasīja tobrīd spēkā esošie noteikumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu