Kleptons sola neuzstāties koncertos, kuros ielaiž tikai vakcinētos

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Slavenais angļu mūziķis Ēriks Kleptons ir paziņojis, ka neuzstāsies koncertos, kur klausītājiem jābūt vakcinētiem pret Covid-19.

"Pēc [Lielbritānijas] premjerministra [Borisa Džonsona] paziņojuma pirmdien, 2021.gada 19.jūlijā, es uzskatu par savu godu nākt klajā ar savu paziņojumu. Es vēlos pateikt, ka neuzstāšos uz nevienas skatuves, kur klātesošie klausītāji ir diskriminēti," Kleptons sacīja paziņojumā Itālijas arhitektam un vakcīnskeptiķim Robinam Monoti Graciadejam, kurš to otrdien ievietoja savā "Telegram" kanālā un trešdien - savā "Instagram" kontā.

"Ja nav nosacījuma, ka [uz koncertu] var ierasties visi cilvēki, es rezervēju tiesības atcelt uzstāšanos."

Kleptons runāja par Džonsona paziņojumu, ar kuru premjers nāca klajā pirmdien, kas Anglijā tika iesaukta par "Brīvības dienu", jo tajā tika atcelti gandrīz visi ar Covid-19 pandēmiju saistītie ierobežojumi.

"Es gribētu visiem atgādināt, ka daži no dzīves svarīgākajiem priekiem un iespējām, domājams, aizvien vairāk būs atkarīgi no vakcinācijas," sacīja Džonsons savā runā.

"Jau ir valstis, kas pieprasa divkāršu vakcināciju kā nosacījumu no karantīnas brīvai ceļošanai, un šķiet, ka šo valstu saraksts pieaugs. Un mēs arī esam nobažījušies - tāpat kā citas valstis - par naktsklubu radītā riska turpināšanos," teica Džonsons.

Džonsons aicināja naktsklubus "rīkoties sociāli atbildīgi" un pieprasīt apmeklētājiem uzrādīt Nacionālā veselības dienesta izsniegtu COVID pasi, kas pierāda personas vakcināciju, nesen veiktu negatīvu testu vai dabisku imunitāti pēc pārslimošanas.

Kleptons pandēmijas laikā savā mūzikā ir demonstrējis pretestību karantīnas pasākumiem un citiem ierobežojumiem. Maijā viņš paziņoja, ka piedzīvojis "katastrofālas" blaknes pēc potēšanās ar "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnu.

Kleptons stāstīja, ka pēc pirmās devas saņemšanas 10 dienas cietis no smagām reakcijām. Pēc otrās devas saņemšanas viņam rokas bija vai nu aukstas, vai nejutīgas, vai ar dedzinošu sajūtu, un apmēram divas nedēļas no tām nebija nekādas jēgas. "Man bija bail, ka es nekad vairs nevarēšu spēlēt,” sacīja mūziķis.

"Es ciešu no perifērās neiropātijas, un man nevajadzētu tuvoties adatai. Bet propaganda stāstīja, ka šī vakcīna esot droša visiem," teica Kleptons.

Kleptonam septembrī ir paredzēti koncerti ASV Teksasas, Luiziānas, Tenesī, Džordžijas un Floridas štatā. Viņš arī paredzējis nākamgad doties Eiropas turnejā.

Foto: Mūzikas leģenda Ēriks Kleptons saviļņo Rīgas publiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu