Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Uz festivāla "Var! Būt!" skatuves - DJ Lévi

DJ Lévi
DJ Lévi Foto: publicitātes

Jaunais pilsētas festivāls bez distances "Var! Būt!" 30. un 31. jūlijā norisināsies kultūrtelpā "Hanzas perons" un "Vasaras perona" terasē. 31. jūlijā uz “Hanzas perona” DJ skatuves savu setu piedāvās arī mūsdienu elektroniskās deju mūzikas pārzinātāja DJ Lévi.

Cik liela nozīme ir iespējai atkal uzstāties festivālā ar klausītājiem klātienē un kā tieši šajā kontekstā visvairāk pietrūka?

Priecājos par tādu pilsētas festivālu, jo pilsētai ir jābūt dzīvai, ar mūziku un naktsdzīvi arī vasarā. Priecājos, ka pasākumi atgriežas – šis ir viens no tiem. Mūzikai un dejām jābūt kopā piedzīvotām un izjustām, pieejamām, visus iekļaujošām. Personīgi man pietrūka dzīvu, mūzikā ieslīgušu un baudošu cilvēku.

Vai pandēmijas izraisītās pauzes laikā sanācis pārdomāt līdzšinējo darbošanos un gūti kādi jauni secinājumi par turpmāko koncertdarbību?

Secinājumi ir tādi, ka viss jāturpina un ka cilvēkiem ļoti nepieciešama naktsdzīve ar labu mūziku, savas kopienas satikšana, kopības izjūta.

Ko gaidīt no tavas uzstāšanās festivālā “Var! Būt!”?

Ne tik ļoti populāru mūziku, jo izvēlos to ne pēc popularitātes, bet “bīta”, ritma, smeldzes, kas tieši tajā brīdī smeldz man un, kā vienmēr izrādās, – arī citiem. Manos dīdžejsetos noteikti vienmēr aicinu justies brīvi – emocionāli, vizuāli, ekspresīvi. Jo mani tas iedvesmo un tamdēļ es turpinu.

Kādus māksliniekus tu vēlētos ieraudzīt šādā jaunā pilsētas festivālā?

Vienmēr vairāk sievietes, queer kopienas, mākslas pārstāvjus.

Ko vasaras mūzikas un varbūt vēl citu māksliniecisko izpausmju festivālā VAR darīt un kam tur allaž būs BŪT?

Vienmēr būs būt dzīvai un elektroniskai mūzikai līdzsvarā un vienmēr būs būt nakts programmai.

Kādi ir tavi radošie tuvākās nākotnes plāni?

DJ seti “Latvijas Drag King kolektīva” šovos, “Baltic Pride” nedēļā pasākums “Klik Klak”, dalība “Baltic Queer Artists & Performers” forumā.

Novēlējums dažādas mūzikas cienītājiem un attiecīgi stilistiski eklektiskā festivāla “Var! Būt!” apmeklētājiem!

Lai šajā Latvijas miksā spējam saprast un mīlēt svešo, citādo un jocīgo tikpat ļoti kā savējo.

Biļetes uz festivālu vēl nopērkamas bilesuserviss.lv.

Nepalaid garām!

Uz augšu