Skandalozā Yana Bruk saņēmusi vēstuli no PTAC (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Rīgā dzīvojošā skandalozā un kolorītā blogere Jana Bruka (Yana Bruk) savā "Instagram" profilā paziņoja, ka saņēmusi ziņu no Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC).

"Ir nepatīkami sākt dienu ar vēstuli no valsts iestādes," "Instagram" īsajā stāstiņā sacīja Jana Bruka.

Intervijā portālam "RUS TVNET" viņa atzīmēja, ka PTAC konsultante rakstījusi, ka saņēmusi informāciju, ka Brukas kontā tiek ievietota reklāma ar pārkāpumiem, proti, bez norādēm uz tās komerciālo raksturu.

Blogerei tika atgādināts, ka publikācijās, kas veidotas kā sadarbības, ir jābūt atbilstošām atsaucēm: #sadarbība, #reklāma, #apmaksāts, #sponsorēts un citi. 

Viņa atzinās, ka nekad iepriekš nebija domājusi, ka ir viena no latviešu ietekmelēm: "Tagad esmu citā līmenī, par ko es priecājos!"

Jana vēl nav sazinājusies ar PTAC konsultantiem, bet jau sākusi pievienot reklāmām mirkļbirku #sadarbība. Jana uzsvēra, ka tagad viņa visur ievietos mirkļbirkas, viņai tas netraucējot.

Šīs vasaras sākumā PTAC par konstatētajiem pārkāpumiem divām influencerēm Latvijā - Katrīnei Saulietei un Adrianai Miglānei - piesprieda sodu.

Saulietei piespriests sods 1000 eiro apmērā, bet Miglānei - 1500 eiro apmērā, kā arī abām sievietēm uzlikts tiesiskais pienākums izbeigt lēmumā konstatēto negodīgo komercpraksi.

PTAC projektā "Influenceru mārketinga uzraudzība sociālajos tīklos" veica Saulietes un Miglānes "Instagram" profilos īstenoto komercprakšu izvērtēšanu un konstatēja, ka profilos publicēta informācija, kura uzskatāma par patērētājiem adresētu reklāmu, bet influenceres nav patērētājus pienācīgi informējušas par reklāmas paziņojumu komerciālo nolūku.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu