Sauliete un Miglāne pagaidām ir vienīgās "ietekmeles", ko PTAC sodījis (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Adriana Miglāne
Adriana Miglāne Foto: Andra Pērkone/APOLLO

Pēc tam, kad par pārkāpumiem Adrianai Miglānei un Katrīnei Saulietei Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) piemēroja sodu, kas kopsumma sasniedza €2500 eiro, citi "ietekmeļi" sodīti vairs nav.

Viņa stāstīja, ka uzraudzības projektā, kura laikā pārbaudīti influenceri, ir sodītas tikai Sauliete un Miglāne, bet visi pārējie pārbaudītie influenceri ar PTAC sadarbojās un labprātīgi novērsa savus pārkāpumus.

"Vēlreiz vēlamies uzsvērt, ka tieši nesadarbošanās ar PTAC pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem sazināties ar influencerēm, kā arī savas darbības neatbilstību nenovēršana bija galvenie faktori soda piemērošanai," teica Gertmane.

Tāpat viņa atzīmēja, ka gan Miglāne, gan Sauliete ir vērsušās PTAC ar aicinājumu izlīgumam. Tomēr PTAC abām influencerēm norādīja, ka izlīguma slēgšana ir iespējama, ja administratīvā akta adresāts atzīst lēmumā konstatētos pārkāpumus un tos pilnībā novērš, kā arī apņemtas turpmāk nepieļaut pārkāpumus. Ņemot vērā, ka personas lēmumos konstatētos pārkāpumus neatzina un uzskatīja PTAC lēmumus par nepamatotiem, izlīgums nebija iespējams.

Jau vēstīts, ka PTAC projektā "Influenceru mārketinga uzraudzība sociālajos tīklos" veica Saulietes un Miglānes "Instagram" profilos īstenoto komercprakšu izvērtēšanu un konstatēja, ka profilos publicēta informācija, kura uzskatāma par patērētājiem adresētu reklāmu, bet influenceres nav patērētājus pienācīgi informējušas par reklāmas paziņojumu komerciālo nolūku. Saulietei piemērots sods 1000 eiro apmērā, bet Miglānei - 1500 eiro apmērā, kā arī abām sievietēm uzlikts tiesiskais pienākums izbeigt lēmumā konstatēto negodīgo komercpraksi.

Vēlāk abas influenceres PTAC lēmumus pārsūdzēja tiesā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu