"Liepājas Mākslas forumu" atklās Debisī mūzikai veltīta laikmetīgās dejas izrāde (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lizbeta Gruveza
Lizbeta Gruveza Foto: publicitātes

Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" organizētos mūsdienu mākslas jaunatklājumu svētkus "Liepājas Mākslas forums" 24. septembrī plkst.19 atklās beļģu dejotājas un horeogrāfes Lizbetas Gruvezas un laikmetīgās dejas kompānijas "Voetvolk" jaunākais laikmetīgās dejas iestudējums, kas radīts, iedvesmojoties no franču komponista Kloda Debisī klaviermūzikas partitūrām.

Kā informē koncertzāles "Lielais dzintars" pārstāve Elizabete Hartmane, jauniestudējums "Klavieres dejo Debisī" ir fizisks dialogs starp dejotāju Lizbetu Gruvezu un pianisti Klēru Ševaljē. Uzveduma laikā mākslinieces kopā, vijoties starp noteikumiem un lomām, meklē telpu starp notīm franču komponista Debisī skaņdarbos.

Laikmetīgās dejas izrāde "Klavieres dejo Debisī" tapusi un veidota kā īpaša "Liepājas Mākslas foruma" sadarbība ar Aviņonas teātra festivālu, Klaras festivālu, Ženēvas Laikmetīgās dejas asociāciju, Karalisko Flāmu teātri, Freiburgas teātri un citām Eiropas kultūras organizācijām. Notikuma pasaules pirmizrāde bija plānota jau aizvadītā gada mākslas forumā, bet pandēmijas dēļ tika pārcelta uz šī gada programmu.

No 24. septembra līdz 26. septembrim festivāls "Liepājas Mākslas forums 2021" noritēs septīto reizi. Desmit notikumi piedāvās laikmetīgās mūzikas, vizuālās un kustību mākslas notikumus, kā arī divas pirmizrādes ģimenēm un trīs kino mākslas darbus. Festivāla programmā gaidāma Beļģijas, Francijas un Latvijas mākslinieku dalība.

Lizbeta Gruveza
Lizbeta Gruveza Foto: publicitātes

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas būs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kas apstiprina personas vakcināciju pret Covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat būs jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete. Pasākuma laikā sejas aizsargmaskas nav jālieto. Minētie noteikumi attiecas arī uz visu vecumu bērniem un jauniešiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu