"Izvēle nebija grūta." Artūrs Skrastiņš par vakcinēšanos pret Covid-19 (36)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Skrastiņš
Artūrs Skrastiņš Foto: publicitātes

Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš izdevumam "Privātā Dzīve" atklāja savas pārdomas par vakcinēšanos pret Covid-19.

"Lēmums vakcinēties bija saistīts ar to, vai turpināsim kāpt uz skatuves vai ne. Mūsu teātra direktora prasība bija, ka visiem ir jāvakcinējas," sākot jauno sezonu, sacīja aktieris Artūrs Skrastiņš.

Skrastiņš norāda, ka Dailes teātra kolektīvs var lepoties ar to, ka visi izrādēs spēlējošie aktieri ir vakcinējušies pret Covid-19.

"Mēs to laikus izdarījām, tāpēc nekādu iekšējo ierobežojumu mums šobrīd teātrī nav. Mūsu lēmums vakcinēties bija saistīts ar to, vai turpināsim strādāt Dailes teātrī un kāpt uz skatuves vai ne. Tāpēc izvēle nebija grūta," atzīst Skrastiņš.

Par to, ka aktieru vidē ir cilvēki, kas izvēlas nevakcinēties, viņš saka: "Tā ir katra cilvēka izvēle. Nevienu nenosodu, bet mēs jau redzam precedentus, ka ir grupas, kas šī iemesla dēļ nevar uzstāties."

Līdz šim Latvijā kopumā veiktas 1 441 509 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas, tostarp vakcīnas pirmo devu saņēmuši 712 472 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēguši 729 037 cilvēki. Par vakcinācijas kursu noslēgušiem tiek uzskatīti cilvēki, kuri saņēmuši "AstraZeneca", "Pfizer"/"BioNTech" vai "Moderna" ražotās potes abas devas vai J&J meitasuzņēmuma vakcīnu, kurai nepieciešama tikai viena deva. Imunitāte pret Covid-19 izraisošo vīrusu pēc dažādu vakcīnu saņemšanas gan iestājas atšķirīgos laikos.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem Latvijā 2021.gada aprīļa sākumā provizoriski bija 1 887 600 iedzīvotāju, tātad pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu līdz šim saņēmuši 43,53% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 38,62% iedzīvotāju. Pilnībā vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars nedaudz pārsniedz tikai pirmo poti saņēmušo īpatsvaru, jo J&J vakcīnai nepieciešama tikai viena deva, pēc kuras cilvēks uzskatāms par pilnībā vakcinētu.

Kā zināms, 27. jūlijā Dailes teātris atklāja jauno – 102. sezonu.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu