Foto ⟩ Kultūras ministram klātesot, "Dailē" pirmizrādi piedzīvo "Smiļģis" (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Teātra cienītāji pirms iestudējuma "Smiļģis" pirmizrādes
Teātra cienītāji pirms iestudējuma "Smiļģis" pirmizrādes Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdienas vakarā Dailes teātrī pirmizrādi piedzīvoja Māras Zālītes lugas "Smiļģis" iestudējums Viestura Kairiša režijā. Izrāde veidota kā veltījums Dailes teātra un Latvijas valsts simtgadei. Pirmizrādi apmeklēja vairāki sabiedrībā pazīstami ļaudis, to skaitā fotogrāfs Gunārs Binde, kurš ir slavās Smiļgā fotogrāfijas autors, kā arī Kultūras ministrs Nauris Puntulis. Aplūko foto no pirmizrādes un svinīgā banketa!

Foto: Teātra cienītāji pirms iestudējuma "Smiļģis" pirmizrādes.

"Izrāde ir mans pirmais lielais pārbaudījums ar Daili, Smiļģi, Dailes teātra leģendāro vēsturi. Mākslas rašanās no radošās brīvības gara bija vienīgais uzdevums, kuru uztvēru kā Eduarda Smiļģa cienīgu. Izrāde ir par radošumu, cilvēka ģenialitāti un teātra maģiju," sacījis Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs, režisors Viesturs Kairišs.

Bankets pēc iestudējuma "Smiļģis" pirmizrādes (Nauris Puntulis)
Bankets pēc iestudējuma "Smiļģis" pirmizrādes (Nauris Puntulis) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kā atzīmē izrādes veidotāji, Smiļģis bija ne vien Dailes teātra dibinātājs, novatorisks režisors, aktieris, bet arī pretrunu plosīts ģēnijs. Drāma divās daļās cenšoties izdibināt, kas patiesībā slēpjas aiz Smiļģa tūkstoš maskām, un kādu cenu ģēnijam nākas maksāt par spēju spēlēt teātri, sāpēt un mīlēt pāri vidusmēra cilvēka varēšanas robežām.

Izrādes režisors Kairišs komandā apvienojis scenogrāfi Ievu Jurjāni, kostīmu mākslinieci Ilzi Vītoliņu, gaismu mākslinieku Oskaru Pauliņu un horeogrāfi Janu Jacuku.

Teātra cienītāji pirms iestudējuma "Smiļģis" pirmizrādes (Gunārs Binde)
Teātra cienītāji pirms iestudējuma "Smiļģis" pirmizrādes (Gunārs Binde) Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lomās iejutas Artūrs Skrastiņš, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Kaspars Dumburs, Kārlis Arnolds Avots, Toms Veličko, Kristīne Nevarauska, Lidija Pupure, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Rēzija Kalniņa, Dārta Daneviča un Ieva Segliņa.

Foto: Bankets pēc iestudējuma "Smiļģis" pirmizrādes.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu