Fasāde kā pīts izturīgā tērauda grozs (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Dezeen

Arhitekts Sergejs Čobans izmantojis viļņainus izturīgā tērauda paneļus, lai radītu austu efektu septiņu stāvu augstai biroju ēkas fasādei Sanktpēterburgā.

"Ferrum 1" ir viena no vairākām ēkām, kuras Vācijā bāzētā studija "Tchoban Voss Architekten" ir projektējusi bijušās rūpnīcas "Rossiya" vietā Sanktpēterburgas Polustrovo rajonā.

Pēc studijas teiktā, tā ir "viena no pirmajām ēkām Krievijā, kas uzbūvēta ar skulpturālu izturīgā tērauda fasādi".

Tērauda paneļi ir izvietoti uz visām četrām ēkas fasādēm, veidojot režģi ap kvadrātveida un taisnstūrveida logiem. Paneļu trīsdimensionalitāte panāk vienādu efektu neatkarīgi no skatapunkta. Trīsdimensiju svītras aptver taisnstūrveida ēku gan horizontāli, gan vertikāli. Plakano un izvirzīto moduļu maiņa rada groza pinuma lūziju.

"Ferrum 1" iekšpusē izturīgā tērauda rūsganās nokrāsas ir aizstātas ar zeltainiem alumīnija paneļu toņiem, kas atrodas vestibilā. Šī telpa sadala ēkas centru, abās pusēs izveidojot divus vienāda izmēra pirmā stāva birojus. Augšējos stāvos atrodas mazāki biroji, kas izvietoti ap centrālajiem koridoriem.

Bijušās "Rossiya" rūpnīcas vietā ir pastāvējušas dažādas iestādes. Pirms kļūšanas par rūpniecības objektu tajā atradās pils, kas 18. gadsimta beigās tika celta princim Aleksandram Andrejevičam Bezborodko.

Pašlaik studija strādā pie vēl vienas biroju ēkas, kas, ar nosaukumu "Ferrum 2", sliesies līdzās "Ferrum 1" un varēs lepoties ar identisku groza pinuma fasādi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu