Tuvojas Rudens kamermūzikas festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Belcea Quartet"
"Belcea Quartet" Foto: publicitātes

No 3. oktobra līdz 9. oktobrim noritēs ikgadējais Rudens kamermūzikas festivāls, kurā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta, Franča Šūberta, Jozefa Haidna, Jāņa Ivanova, Imanta Zemzara mūzika, informēja "Latvijas koncertu" pārstāve Rinta Bružēvica.

Viņa norādīja, ka festivālā uzstāsies stīgu kvartets "Belcea Quartet", vijolnieki Vineta Sareika un Florians Donderers, pianists Reinis Zariņš, Latvijas Radio koris, kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" un citi mākslinieki. Rudens kamermūzikas festivāla patrons - komponists Pēteris Vasks.

Bružēvica pavēstīja, ka Rudens kamermūzikas festivālu atklās "Belcea Quartet". 3.oktobrī Dzintaru koncertzālē mūziķi atskaņos Mocarta 23.Kvartetu, Šūberta skaņdarbu "Nāve un meitene" un Karola Šimanovska Pirmo stīgu kvartetu. 6. oktobrī Mazajā ģildē notiks Mocarta sonāšu vakars. Latviešu vijolniece Sareika un franču pianiste Amandīne Savarī atskaņos Mocarta sonātes. Koncerts būs arī mūziķu jaunā tvarta atvēršanas svētki.

7. oktobrī un 8. oktobrī sadarbībā ar mākslas centru "Zuzeum" notiks koncertizstāde "Samtaini zaļš". Savukārt festivāls noslēgsies 9.oktobrī Lielajā ģildē, kur "Sinfonietta Rīga" saspēlēsies ar Brēmenes Vācu kamerfilharmoniķu koncertmeistaru Dondereru. Koncertā skanēs Haidna uvertīra operai "Neapdzīvotā sala", Ferdinanda Rīsa Koncerts vijolei un orķestrim un Šūberta "Traģiskā" simfonija.

Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī koncertu norises vietās. Savukārt biļetes uz 7. oktobra un 8. oktobra koncertiem var iegādāties mākslas centra "Zuzeum" biļešu kasē un tīmekļvietnē "zuzeum.com".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu