Video ⟩ Pirmizrāde: Dokumentāla filma "Saulesvija. Citāds Dziesmu svētku gājiens"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Saulesvija
Saulesvija Foto: Evija Trifanova

Šopavasar tradicionālais Skolu jaunatnes Dziesmu svētku ietvars transformējās citos formātos, lai ikvienam būtu iespēja savām acīm skatīt plašo tradīcijas spektru. TVNET sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju" aicina noskatīties dokumentālo filmu "Saulesvija. Citāds Dziesmu svētku gājiens", kas stāsta par šī gada svētku norisi visā Latvijā.

No 12. līdz 29. jūlijam Latviju caurvija Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norišu #dziedundejo2021 pirmais notikums "Saulesvija". No tradicionāla klātienes notikuma – svētku dalībnieku gājiena Rīgā – laikmeta nosacījumu vadīts, tas aizvija daudz garāku ceļu.

Ierasti ir bijis, ka svētku dalībnieku gājienā cauri Rīgas centram dodas visu Latvijas pašvaldību delegācijas ar saviem kolektīviem, pašvaldības vadību, karogiem un vimpeļiem. Šoreiz viss bija otrādi – delegācijas bija savās mājās, bet svētku organizatori un sveicinātāji pieripoja klāt ar svētku auto un ripināmiem objektiem – saulesripām.

"Saulesvijai" līdzi devās filmēšanas grupa režisora Paula Dombrovska vadībā, kas ceļā pavadīja 14 dienas. Īsfilma ir kā laika kapsula, kurā varam vērot, ar kādiem izaicinājumiem savas misijas ceļā sastapās komandas, un vai prieks bērnu acīs un sirdīs ir tikpat liels, kā tiekoties kopīgos pasākumos visas nedēļas garumā Rīgā. Dokumentālās filmas idejas autors un producents ir Dzintars Dreibergs, montāžas režisore ir Inese Kļava, operatori – Reinis Aristovs, Dāvis Doršs un Aleksandrs Okonovs, producente – Ilze Faļkovska, filmu studija Kultfilma.

Foto: Dziesmusvētku norise "Saulesvija" pirmā diena.

Dziesmu svētku stāsts šoruden turpināsies ar dokumentālu raidījumu ciklu "Citādi Dziesmu svētki" – tajā piecās uzlādējošās epizodēs Māra Sleja dosies pie Dziesmu un deju svētku dalībniekiem visā Latvijā.

Video: "Saulesvija. Citāds Dziesmu svētku gājiens".

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu