Austrijā dzīvojošā Santa Pīlēna atklāj, vai ģimenē joprojām sarunājas latviski

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Uzņēmēja un stiliste Santa Pīlēna ar ģimeni - vīru un četriem bērniem - jau divus gadus dzīvo Austrijā. Viesojoties Lauras Saulītes "YouTube" raidījumā "Generation Famous", viņa atklāja, kādā valodā, dzīvojot svešumā, sarunājas savā starpā. 

Vaicāta, vai ģimene saglabā to, ka runā latviski, Pīlēna nepārprotami atbildēja: "Jā. Es pat nevaru iedomāties [citādāk]. Mārtiņš šad tad paeksperimentē kaut ko runāt vāciski, bet tad es viņu ļoti ātri nobremzēju.

Jo nu, kas tas tāds... Sviests kaut kāds!

Jo nu, mēs visi esam latvieši! Tie bērni to vācu valodu pārņems šā kā tā. Mazās meitenes [Frīda un Ģertrūde] - viņas tiešām domā abās valodās. Es domāju, ka arī puisis [Andrejs], kuram ir 11, viņš arī ar māsām jau runā vāciski mazliet. Tikai Maija... Viņa nepārņems droši vien, tāpēc, ka viņa jau ir vecāka."

Santa arī uzsver, ka visgrūtāk adaptēties jaunajā vidē bija tieši viņas vecākajai meitai Maijai. "Mūs ielika tajā slēgtajā vidē [Covid-19 dēļ], tev tika ierobežota iespēja tikties ar saviem vienaudžiem, un viņa nav vienkārši tik atvērta, savukārt Andrejs pazīst katru ģimeni mūsu ciemā!"

Kā zināms, Santa ar vīru, uzņēmēju Mārtiņu Pīlēnu mija gredzenus 2016. gadā. Pārim ir divas kopīgas atvases - meitas Frīda un Ģertrūde. Savukārt no iepriekšējās laulības ar grupas "Prāta vētra" taustiņinstrumentālistu Māri Mihelsonu viņai ir divi bērni - Maija un Andrejs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu