Arhitektūras studentus aicina piedalīties starptautiskajā "Velux" konkursā par dienasgaismas nozīmi arhitektūrā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Logu un žalūziju ražotāja "Velux" grupa aicina arhitektūras studentus no visas pasaules piedalīties konkursā par starptautiskās "Velux" balvas izcīņu, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Šī gada konkursa tēma ir "Rītdienas gaisma". Nākamajā gadā konkurss noritēs desmito reizi, un līdz šim tajā piedalījušies ap 10 000 studentu ar inovatīviem dienasgaismas projektiem, pārstāvot vairāk nekā 800 mācību iestādes no 100 pasaules valstīm.

"Velux" balvu arhitektūras studentiem pasniedz no 2004.gada, un konkurss notiek katru otro gadu. Šobrīd tas ir viens no lielākajiem starptautiskajiem konkursiem arhitektūras studentiem.

Konkurss mudina studentus pētīt dienasgaismas nozīmi būvēs un iedvesmoties jaunām radošām pieejām. Apbalvojuma mērķis ir rosināt un izaicināt studentus veidot dziļāku izpratni par dabisko gaismu kā vienmēr atbilstošu enerģijas, gaismas un dzīvības avotu.

"Šī ir lieliska iespēja arī Latvijas arhitektūras studentiem apliecināt savu radošumu starptautiskā līmenī. Dienasgaisma ir mūsu spēka, enerģijas un labsajūtas avots, un tās izmantošana arhitektūrā nebūt nav izsmelta. Inovatīvi risinājumi, apvienojot mūsdienu tehnoloģijas un iespējas ar dabas spēku, ir tas, kas ir nepieciešams mūsdienīgai arhitektūrai," pavēstīja "Velux" ģenerāldirektors Baltijā Dmitrijs Astošonoks.

Studentus - komandās vai individuāli - aicina strādāt pie projektiem vienā no divām kategorijām: "Dienasgaisma ēkās" vai "Dienasgaismas izpēte". Konkurss pieļauj arī pasniedzēju piesaisti projektos, paredzot balvu arī skolotājiem vai mentoriem. Katrā no pieciem pasaules reģioniem izvēlēs divus reģionālos uzvarētājus, kurus aicinās uz Pasaules arhitektūras festivālu Lisabonā 2022.gada decembrī. Uzvarētāji - studenti un pasniedzēji balvās iegūs līdz pat 30 000 eiro. Reģistrācija ir pieejama līdz 2022.gada 1.aprīlim.

Studentiem jāreģistrējas individuāli, norādot vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi, mācību iestādes un valsts nosaukumu, pēc tam jāveido darba grupas, jāsazinās ar pasniedzējiem un jāsāk attīstīt savu projektu. Projekta iesniegšanas termiņš ir 2022.gada 15.jūnijs.

Foto: Publicitātes foto

Konkursu "Velux" rīko sadarbībā ar Starptautisko Arhitektu savienību (UIA) un Pasaules Arhitektūras festivālu (WAF), un to atbalsta Eiropas Arhitektūras izglītības asociācija (EAAE), Amerikas Arhitektūras studentu institūts (AIAS), Arhitektūras pētniecības centru konsorcijs (ARCC) un Arhitektūras koledžu asociācija (ACSA).

"Velux" produktu klāstā ietilpst jumta logi, moduļu jumta logi, dekoratīvās žalūzijas, saulessargi un logu slēģi, to uzstādīšana, kā arī viedās mājas risinājumi. Grupas pārdošana un ražošana noris vairāk nekā 40 valstīs, kur tiek nodarbināti apmēram 11 500 darbinieku. "Velux" grupa pieder "VKR Holding".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu