Aktieris Rolands Zagorskis nomainījis vārdu (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Zagorskis
Rolands Zagorskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Leģendārais pašmāju aktieris Rolands Zagorskis tagad oficiāli dēvējams citādāk. 

Aktieris, viesojoties kanāla STV Pirmā! šovā "Kad viņas satiekas" sacīja, ka viņš nomainījis vārdu un nu saucas Rolands Zagorskis-Rolands.

"Es joprojām nezinu, kas ir mans bioloģiskais tēvs, bet mammai bija vīrs Jānis Smilškalns. Mans audžutēvs Antons Zagorskis bija partorgs (Padomju Savienības Komunistiskās partijas Centrālās komitejas iecelta persona darbam nozīmīgās vietās) tajā pagastā, kurā dzīvoja mana mamma Zenta Smilškalna. 1949. gadā, kad manus vecvecākus aizsūtīja uz Sibīriju septiņu gadu garumā, manai mammai bija jāizšķiras, vai mani laist pasaulē vai ne. Es biju viņas miesās jau piektajā mēnesī. Es piedzimu kā Rolands Smilškalns. Tad, kad 1953. gadā vēlreiz grasījās izsūtīt latviešus, mūs ar mammu izglāba šis partorgs. Mamma prasīja, lai viņš mani adoptē, lai puika netiktu izsūtīts, kaut arī nebija precējušies ar Zagorski. Viņš adoptēja. Tā es kļuvu par Rolandu Zagorski," sava uzvārda izcelsmi skaidro viņš.

Kad viņš ar sievu Lieni gaidījis ģimenes pieaugumu, aktieris izdomājis dēlam dot citu uzvārdu: "Velns, kaut kas jāizdomā. Liene, iztaisām tā, ka tas puika piedzimst ar citu uzvārdu. Nu, ar kādu? Es saku, ka man patīk Rolands. Nu, davai - uzvārdu Rolands! Liene Rolanda. Markuss Rolands. Paiet pieci gadi, un es eju uz to Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, vai nevarētu es arī nomainīt."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu