Aicina pieteikties VKKF atcelto norišu biļešu naudas kompensēšanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Kultūras pasākumu rīkotāji aicināti pieteikties Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) atcelto norišu biļešu naudas kompensēšanai, informē VKKF pārstāve Jana Vērdiņa.

Viņa pavēstīja, ka Kultūras ministrija (KM) saņēmusi Eiropas Komisijas (EK) saskaņojumu valsts atbalsta sniegšanai Covid-19 ietekmēto kultūras norišu organizētāju atbalstam VKKF mērķprogrammā "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija", līdz ar to iespējams uzsākt pieteikumu pieņemšanu VKKF mērķprogrammas 4. kārtā.

Pieteikumus atbalstam kultūras pasākumu rīkotāji aicināti iesniegt VKKF līdz 14. oktobra plkst.12 elektroniska dokumenta formātā, sūtot uz e-pasta adresi "kkf@kkf.lv" ar norādi: Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija.

Vērdiņa norādīja, ka programmas mērķis ir atbalstīt kultūras pasākumu rīkotājus, kuri Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu dēļ līdz 1. jūlijam bijuši spiesti atcelt izziņotos publiskos kultūras pasākumus un kuri veikuši atmaksu skatītajiem par nesaņemto pakalpojumu, jo epidemioloģiskās drošības prasības liegušas tiem pasākumu apmeklēt sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta trūkuma dēļ vai arī tādēļ, ka skatītāja veiktā Covid-19 testa rezultāts izrādījies pozitīvs.

Atbalstam var pieteikties Latvijā reģistrētas juridiskās personas - komersanti, tai skaitā valsts un pašvaldību dibinātas kapitālsabiedrības, biedrības un nodibinājumi, kuriem uz pieteikuma iesniegšanas brīdi nodokļu parāds nav lielāks par 1000 eiro, izņemot nodokļu maksājumus, kuriem ir piešķirts samaksas termiņa pagarinājums, noslēgta vienošanās par labprātīgu nodokļu samaksu vai noslēgts vienošanās līgums.

Mērķprogrammā kultūras pasākumu rīkotājiem no valsts budžeta līdzekļiem tiks kompensēta skatītājiem atmaksātā biļešu nauda 80% apmērā. Vienam uzņēmumam piešķiramā granta apmērs nevarēs pārsniegt 1,8 miljonus eiro.

VKKF mērķprogrammā līdz šā gada beigām atbalstu paredzējusi sniegt vēl divās kārtās: no 6. oktobra līdz 14. oktobra plkst.12 un no 24. novembra līdz 3. decembra plkst.12.

Kā KM informējusi jau iepriekš, atbalsts Covid-19 krīzes ietekmētajiem kultūras pasākumu rīkotājiem VKKF mērķprogrammā "Kultūras pasākumu rīkotāju biļešu kompensācija" būs pieejams līdz 31. decembrim, un tā īstenošanai rezervēts finansējums, kas nepārsniedz 2,1 miljonu eiro. Finansējums tiek piešķirts pēc katrai mērķprogrammas kārtai iesniegto pieteikumu izvērtēšanas VKKF. Pirmajās trīs mērķprogrammas kārtās šajā gadā kultūras pasākumu rīkotājiem jau atmaksāti 1,6 miljoni eiro.

Saeima 23. septembrī apstiprinājusi KM virzītos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, paredzot tiesības skatītājiem atgūt līdz 15.jūnijam iegādāto kultūras un izklaides norišu biļešu naudu, ja epidemioloģiskās drošības prasības liedz tiem pasākumu apmeklēt tādēļ, ka personai nav sadarbspējīga Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta. Saeima pagarināja termiņu, līdz kuram skatītāji var pieteikt iegādāto pasākumu biļešu atmaksu, pārceļot to no 31. augusta uz 31. oktobri.

Tāpat ikvienai personai, kura kultūras pasākumu nevarēs apmeklēt pozitīva Covid-19 testa rezultāta dēļ, līdz 31. decembrim ir tiesības atgriezt biļeti un atgūt par to samaksāto naudu, uzsvēra VKKF pārstāve.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu