Puntulis neatbalsta "zaļā režīma" kultūras pasākumu slēgšanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) neatbalsta "zaļā režīma" kultūras norišu slēgšanu un piedāvā tās padarīt epidemioloģiski drošākas.

Par priekšlikumiem Covid-19 izplatības ierobežojumiem ministrs sacīja, ka jau pagājušajā nedēļā nācis klajā ar iniciatīvu un aicinājumu kultūras pasākumos apmeklētājiem lietot maskas. Puntulis uzskata, ka jādod iespēja kultūras pasākumiem notikt "zaļajā režīmā", to epidemioloģisko drošību pastiprinot ar prasībām par obligātām sejas maskām, personalizētām sēdvietām, ka arī būtu apsverama iespēja ieviest obligātu temperatūras mērīšanu pirms ieejas kultūras pasākumos.

Jautāts, vai viņš atbalsta "lokdauna" ieviešanu, kultūras ministrs uzsvēra - ja eksperti noraidīs priekšlikumu par kultūras pasākumu norisi pastiprinātajā "zaļajā režīmā", joprojām uzskatot to par apdraudējumu epidemioloģiskai situācijai, Puntulis ir gatavs atbalstīt arī "lokdaunu".

Runājot par atsevišķu pakalpojumu ierobežošanu nevakcinētajiem, kultūras ministrs pauda tiem savu atbalstu, tai skaitā jebkuru "dzeltenā režīma" pasākumu pārtraukšanu arī kultūras nozarē. Vaicāts, vai viņš atbalsta noteiktu veikalu slēgšanu nevakcinētajiem, Puntulis atbildēja apstiprinoši.

Vaicāts, kāpēc otrdien sasauktajā Krīzes vadības padomes sēdē neizdevās nonākt pie risinājuma Covid-19 izplatības ierobežošanai, Puntulis norādīja, ka ierobežotā sēdes laika dēļ nebija iespējams atrast optimālu veidu, kā pastiprināt ierobežojumus nevakcinētajiem iedzīvotājiem, pēc iespējas mazāk skarot sabiedrības apzinīgo iedzīvotāju daļu, kuri izmantoja valsts piedāvāto iespēju vakcinēties.

"Mūsu valsts piedāvā saviem iedzīvotājiem izvēlēties dažādu ražotāju un dažādu tehnoloģiju vakcīnas. Kā paraugu minēšu kultūras nozari, kuras darbinieki izdarīja informētu izvēli un vakcinējās pret Covdi-19. Valsts kultūras organizācijās vakcinācijas procents nereti sasniedz 99%. Tā kā sēdē netika rasts skaidrs mehānisms, kā vienkārši, saprotami un skaidri nodrošināt minēto politiku, darbu pie šī turpināsim rīt," skaidroja ministrs.

Jautāts, vai ierobežojumu ieviešana nebūs novēlota tad, kad tos beidzot ieviesīs, Puntulis pauda pārliecību, ka vienošanās par pasākumiem Covid-19 ierobežošanai tiks panākti jau rīt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu