Kas īsti notika ar Britāniju Mērfiju?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Britānija Mērfija ar viru 2008. gadā
Britānija Mērfija ar viru 2008. gadā Foto: CARLO ALLEGRI

"Jauna, veselīga, 32 gadus veca sieviete pēkšņi nevar nomirt tāpat vien," ar šādiem vārdiem beidzas ASV izklaides milža HBO nule kā publicētais reklāmas rullītis dokumetālajai filmai par amerikāņu aktrisi Britāniju Mērfiju (Brittany Murphy).

Atgādinām, ka 2009. gadā filmu "Clueless" un "8 Mile" zvaigzne 32 gadu vecumā tika atrasta mirusi savā Losandželosas mājā. Viņa tika atrasta pakritusi dušā. Pēc pāragrās nāves, kas šokēja Holivudu, izskanēja vairākas spekulācijas par tās iemesliem, taču beigu beigās oficiālais atzinums bija negadījums. 

Jaunā "HBO Max" dokumentālā filma "What Happened, Brittany Murphy?" ("Kas notika, Britānij Mērfij?") divās sērijas meklēs atbildes uz jaunās aktrises pāragro aiziešanu mūžībā. Filma pie interesentiem nonāks jau 14. oktobrī. HBO saturu Latvijas skatītājiem piedāvā "LMT Viedtelevīzija".

Atgādinām, ka Britānija Mērfija pirmos lielos panākumus guva kopā ar aktrisi Alīsiju Silverstoni filmā "Clueless", vēlāk filmējusies tādās filmās kā "Don't Say a Word", "Sin City", "8 Mile" (kopā ar reperi Eminemu) u.c. Aktrise ierunājusi arī animācijas seriāla "King of the Hill" varones Luanes balsi. Īsi pēc aktrises nāves sērojošais vīrs Saimons Mondžeks apgalvoja, ka Mērfijas nāvē vainojama vainojama kinokompānija "Warner Brothers", kura aktrisei liedza lomu animācijas filmas "Happy Feet" ("Jautrās pleznas") turpinājumā. Interesanti, ka Mondžeks arī mira aizdomīgā nāvē vien piecus mēnešus vēlāk.

Filmu veidojusi "Emmy" balvas ieguvēja Sintija Hila (Cynthia Hill), kas plašāk pazīstama ar lenti "Private Violence".

Britānija Mērfija
Britānija Mērfija Foto: AFP/LETA

Lai arī Britānijas nāve pasludināta par negadījumu, kurā sava loma bija arī dzelzs nepietiekamības izraisītajai anēmijai un vairāku medikamentu kombinācijai, ko Mērfija bija lietojusi, aizdomas rada viņa vīra Mondžeka nāve pēc pieciem mēnešiem ar līdzīgu diagnozi.

"Mūsu filma izraujas cauri dzeltenās preses virsrakstiem, mēs niansēti izmeklējām, kas notika,"

komentē filmas veidotāji. 

8 MILE BRITTANY MURPHY
8 MILE BRITTANY MURPHY Foto: Rights Managed / Imagine Entertainment / Ronald G

Tik tiešām četrus gadus pēc Britānijas Mērfijas nāves neatkarīga ekspertīze paziņojusi, ka aktrise tikusi noindēta. Pārbaudot aktrises matus, atrasti metāli, kuri tik lielā koncentrācijā organismā nespēj nonākt citā veidā kā tikai ar indes palīdzību. Tas laboratorijā liek domāt, ka aktrise noindēta ar žurku indi. Aktrises vīrs mira tieši ar tādiem pašiem simptomiem.

Kas tad īsti notika, Britānij?

Filmas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu