Persiešu mūzikas zelts "Lielajā dzintarā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Šemirani ģimene
Šemirani ģimene Foto: publicitātes

Sestdien, 16. oktobrī, plkst. 18.00 atklājumiem bagātajā koncertsērijā “Pasaule Lielajā dzintarā” apmeklētāji tiksies ar muzikālo Šemirani ģimeni. Programma “Persiešu mūzikas zelts” uz Liepājas koncertzāles skatuves sola uzburt austrumu pasaules burvību un aicinās mīlas ceļojumā no austrumiem uz rietumiem.

Gadsimtiem koptās persiešu mūzikas tradīcijas, kas nodotas no paaudzes paaudzē, koncerta programmā izskanēs līdzās rietumu pasaules muzikālajām ietekmēm.

Irāņu izcelsmes perkusionista un mākslinieciskā vadītāja Keivāna Šemirani (Keyvan Chemirani) jaunradītā projekta centrā ir viņa māsas Marjamas Šemirani (Maryam Chemirani) valdzinošā balss. Jaunajā programmā Keivāns māsas vokālam radījis grezni apzeltītu ietvaru – reizēm zīdaini mirdzošu, reizēm koši rotaļīgu.

“Spēlēšana uz skatuves kopā ar ģimeni vienmēr bijusi īpaša pieredze. Šis ir dabisks turpinājums mācībām par dzīvi un mūziku, kā arī atgriešanās pie pirmsākumiem. Kopā dosimies mīlestības ceļojumā, kurā par mūsu bāku un ceļvedi kļūs “hâl” – ekstātiskais stāvoklis, kurā varam vienlaikus atmosties un aizmirsties persiešu akadēmiskajā mūzikā,” iepazīstina muzikālā projekta idejas autors Keivāns Šemirani.

Koncerta programmā uz skatuves pulcēsies īsteni muzikālie zeltkaļi — delikāti smalkais un ar apbrīnojamu sitaminstrumentu spēles precizitāti apveltītais saza spēles meistars Bižāns Šemirani (Bijan Chemirani), virtuozais un ar siltu skanējumu apveltītais flautists Silvēns Barū (Sylvain Barou), persiešu santūra un perkusiju virtuozs, producents un austrumu mūzikas celmlauzis Keivāns Šemirani un samtainās balss īpašniece Marjama Šemirani.

Projekta mākslinieciskais vadītājs Keivāns Šemirani par savu misiju izvirzījis austrumnieciskās mūzikas pasaules paplašināšanu, ko īsteno, iepludinot tajā džeza un improvizācijas elementus, paplašinot sitaminstrumentu klāstu un dziesmu tekstos izmantojot dažādas valodas.

“Programmu veido manas kompozīcijas un vairākas tradicionālu īru, turku un persiešu dziesmu aranžijas. Programmas gaitā pārslēgsimies no svinīgā uz meditatīvo, radot telpu improvizācijai stingri noteiktā ietvarā," noslēgumā piebilst talantīgais Keivāns Šemirani, kurš iepriekš Liepājas koncertzālē viesojies 2018. gada nogalē kopā ar klavesīna ģēniju Žanu Rondo. 

Biļetes, sākot no 10 eiro, pieejamas “Biļešu paradīzes” tīkla kasēs visā Latvija, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv un koncertzāles informācijas centrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu