Ērglis-Lācis: Klātienes pasākumi ar esošajiem ierobežojumiem nekādi nevar būt izdevīgi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Pasākumu producentu asociācija atbalsta klātienes pasākumu aizlieguma ieviešanu, sacīja asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntis Ērglis-Lācis.

Viņš norādīja, ka, ievērojot pašreizējos noteikumus, klātienes pasākumi nevar būt izdevīgi nekādā gadījumā. Ērglis-Lācis uzsvēra, ka rīkot klātienes pasākumus patlaban var atļauties tikai valsts kapitālsabiedrības, kas saņem dotācijas no valsts.

Latvijas Pasākumu producentu asociācijas valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka vismaz 50% no klātienes pasākumu tirgus nodrošina korporatīvie pasākumi, kas pie pašreizējā regulējuma notikt nevar.

"Mēs uzskatām, ka labāk pārtraukt klātienes pasākumu rīkošanu un maksimāli ātri pēcāk atgriezties pie tā saucamajiem "zaļajiem pasākumiem" bez ierobežojumiem,

nevis tādā ļenganā solī mēģināt kaut ko stiept tālāk, jo jāņem vērā, ka privātais sektors patlaban nestrādā," skaidroja Ērglis-Lācis.

Tāpat organizācijas valdes priekšsēdētājs norādīja, ka asociācija jau no Covid-19 pandēmijas sākuma ir apzinīgi ievērojusi visus ierobežojumus, palīdzējusi izstrādāt un precizēt regulējumus, kā arī skarbi vērsusies pret visiem, kas mēģināja izmantot regulējuma nepilnības.

Pēc Ērgļa-Lāča paustā, arī šoreiz asociācija uzskata, ka prioritāra ir sabiedrības veselība, tālākās izplatības apturēšana, un tad ātrāka atgriešanās normālajā dzīvē.

Kā ziņots, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) šodien sasauktajā Krīzes vadības padomē rosinās noteikt Latvijā stingrus drošības pasākumus, kuri nekavējoties samazina kontaktu skaitu sabiedrībā par vismaz 40%, aģentūru LETA informēja ministra komunikācijas padomniece Lāsma Bindere.

Saskaņā ar analīzi, kuru aizvadītajās dienās veikuši Veselības ministrija un speciālisti, kontaktu skaits sabiedrībā ir samazinājies tikai par 5% līdz 10%. Līdz ar to infekcija aizvien izplatās nekontrolēti, turklāt slimnīcās ir jau vairāk nekā 1100 Covid-19 pacientu.

Zinātnieku modelētās prognozes liecinot, ka pie nemainīgas attīstības slimnīcu pārslodze, plānveida pakalpojumu apturēšana ilgs trīs mēnešus, kuru laikā Covid-19 "prasīs tūkstošiem cilvēku veselību un dzīvību".

Veselības ministrs rosinās ieviest drošības pasākumu kopumu ārkārtējās situācijas ietvaros, pamatojoties uz tā dēvēto "D+ konceptu", kas pēc ministrijas iniciatīvas tika izstrādāts Krīzes vadības padomes sekretariātā jau šā gada martā alfa koronavīrusa paveida uzliesmojuma gadījumam. Pašlaik Latvijā strauji izplatās delta paveids, kas ir daudz lipīgāks par alfa paveidu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu