Rakstniece Nora Ikstena sniedz interviju Šlesera partijas lapai, izplata dezinformāciju (59)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Nora Ikstena
Nora Ikstena Foto: Ekrānuzņēmums

Tautā iemīļotā rakstniece, starptautiski atzītās grāmatas "Mātes piens" autore Nora Ikstena sniegusi interviju bijušajai Valsts kontroles Komunikācijas daļas vadītājai Līgai Krapānei, kas pārstāv jauno politisko veidojumu "Latvija pirmajā vietā". Sarunā Ikstena kritizē pastāvošo varu, kuras "lēmumi ir nepārdomāti" un Latvijas situāciju pandēmijas kontekstā kļūdaini salīdzina ar Norvēģiju.

"Politiskā, līdzšinējā vara ir darījusi visu, lai šo cilvēkiem smago laiku padarītu vēl smagāku, lai viņus pazemotu un iedzītu stūrī," viņa kritizē valdību, sabiedrības šķelšanu un novājināšanu, pieminot, ka situācija Latvijā jau pielīdzināma pilsoņu karam, kur vienā pusē ir vakcinētie, otrā - nevakcinētie. 

"Mums ir divas iespējas - vai nu kaut ko mēģināt izmainīt, to var izdarīt politiski, bet varam arī to izdarīt garīgi emocionālā ziņā - nesekot kopējai naida straumei, bet iet labestības, līdzcietības un tolerances ceļu. Tā ir naiva izvēle, bet kaut vai viens vai desmit cilvēki šo pasauli var pagriezt," viņa saka. 

Sarunā viņa pieskaras arī Skandināvijas valstīm, minot Norvēģijas piemēru. 

"Norvēģi ir iztērējuši visu savu naftas fondu, kas bija paredzēts Norvēģijā uz 100 gadiem. Pandēmijas laikā viņi to visu ir iztērējuši, lai palīdzētu saviem cilvēkiem un savai tautai," saka Ikstena, Covid-19 pandēmiju dēvējot par Ķīnas mēra vīrusu, ar kuru mums būs jāsadzīvo daudzus gadus.

Apgalvojums, ka "norvēģi iztērējuši visu savu naftas fondu" ir tālu no patiesības. 

Fonda mājas lapā redzams, ka uzkrājums vēl aizvien ir ļoti liels - vairāk nekā viens triljons eiro. 

Šodien gan Ikstena mēģināja "sasmelt izlieto ūdeni", ievietojot sociālajos tīklos šādu komentāru: "Tā kā sociālos medijus pāršalkusi kārtējā vētra ūdensglāzē precizēšu par savu interviju Līgai Krapānei, kuru cienu un apbrīnoju, lai kādi būtu viņas politiskie uzskati. Norvēģija šogad no savām rezervēm Covid palīdzībā saviem pilsoņiem izmaksājusi 24 miljardus kronu un es joprojām esmu bezpartejiska."

Atgādinām, ka Karpāne no darba aizgāja "antivakseru vēstules" dēļ. Arī Šlesera partijā daudzi locekļi iestājas pret tā dēvēto "obligāto vakcināciju". Viens no redzamākajiem partijas politiķiem Arnis Cimdars nesen devās mūžībā pēc saslimšanas ar Covid-19. Viņa meita Daira Januša intervijā izdevumam NRA atzina, kas tēvs nebija vakcinējies pret Covid-19.

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu