Klajā nāk Jāņa Šipkēvica komponēts instrumentālās mūzikas ieraksts "Tālavas taurētājs"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tālavas taurētājs"
"Tālavas taurētājs" Foto: publicitātes

11. novembrī ieraksta formātā dienasgaismu ir ieraudzījis Jāņa Šipkēvica muzikāls lielformas skaņdarbs "Tālavas taurētājs". Tas komponēts 2016. gadā tērpu un skaņu poēmai ar tādu pašu nosaukumu, kura savulaik tapusi sadarbībā ar modes dizaineru duetu "Mareunrol’s".

Rūdolfa Blaumaņa ievērojamā poēma, pārvērsta skaņās, tērpos un scenogrāfijā, bija pirmā Valmieras vasaras teātra festivāla atklāšanas darbs 2016. gada augustā. Vizuālās koncepcijas autoru Mares Mastiņas un Rolanda Pēterkopa iedvesmoti, izrādes komandai pievienojās arī režisors Elmārs Seņkovs un skaņu mākslinieks Gatis Zaķis.

Mūzikas ieraksta tapšanā piedalījušies aktieris Gundars Āboliņš, saksofonists Kārlis Auziņš, kontrabasists Lenarts Heindelss, altiste Santa Vižine, Jānis Šipkēvics un Rīgas Doma zēnu kora dalībnieki.

"Tālavas taurētājs"
"Tālavas taurētājs" Foto: publicitātes

Jānis Šipkēvics: "Šis darbs ir mana atbalss Blaumaņa drosmes manifestam "Tālavas taurētājs". Grūti iztēloties kādu citu darbu latviešu literatūras klasikā, kas tik aktuāli trāpītu būtiskā mūslaiku problēmā. Tautai vajag varoni. Ceru, ka mūsu cerības nesējs dzirdēs šo ierakstu."

Ieraksta vizuālais noformējums ir pieejams iegādei kā NFT (non-fungible token). Iegādājoties šo NFT savā kolekcijā, ir iespējams iegūt ar blokķēdes tehnoloģiju digitāli apstiprinātas, unikālas īpašuma tiesības uz "Tālavas taurētājs" noformējuma dizainu. 

Noklausies albumu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu