"Tā bija mīlestība no pirmā acu uzmetiena." Mārtiņš Rītiņš atklāti par savu mūža mīlu (8)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Rītiņs
Mārtiņš Rītiņs Foto: Paula Čurkste/LETA

Intervijā izdevumam "Kas Jauns" šefpavārs Mārtiņš Rītiņš dalījās emocionālā stāstā par savu mūža mīlestību Lērdu. 

Mārtiņš Rītiņš atklāj, ka savā dzīvē piedzīvojis skaistu, bet traģisku mīlestību. Lērdu viņš saticis kādā Toronto krodziņā 1980. gadā.

"Tā bija mīlestība no pirmā acu uzmetiena, Lērds bija velnišķīgi skaists," saka Mārtiņš. Lērds, kurš bijis vien dažus gadus jaunāks par Rītiņu, bijis alkoholiķis. Abi kopā apmeklējuši anonīmo alkoholiķu sanāksmes.

"Baidoties, ka pats saviem spēkiem nespēšu atmest, stingri apņēmos mūs abus atradināt no šīs nāvīgās atkarības. Es izārstējos, bet Lērds noturējās vien īsu brīdi," saka šefpavārs.

Mārtiņš ar Lērdu kopā nodzīvojis vairāk nekā desmit gadus, taču tad kādu dienu draugs pazudis. Pēc gada Mārtiņš uzzinājis, ka mīļotais atrodas cietumā par laupīšanu. Pēc kāda laika, atbrīvots no cietuma, atgriezies pie Mārtiņa – novārdzis un slims ar AIDS.

"Viņu aizveda uz slimnīcu… Aizveda nomirt. Gāju pie viņa katru dienu, sēdēju gultas malā, turēju viņa roku un raudāju. Zaudējot Lērdu, es pazaudēju sapņus, ģimeni, un likās, vai vispār vēl spēšu mīlēt," intervijā izdevumam "Kas Jauns" saka Rītiņš.

Rītiņš atzina, ka Lērds ir bijis viņa dzīves īpašais cilvēks un sāpes nav rimušas: "Iespējams, viņa aiziešana mudināja mani aizbraukt no Kanādas. Es nezinu, vai būtu pārcēlies uz dzīvi Latvijā, ja Lērds būtu dzīvs."

Pilnu interviju lasi žurnāla "Kas Jauns" jaunākajā izdevumā!

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu