"Vīrieši gadu gaitā kļuvuši atbildīgāki." Sanda Dejus atklāti par mūsdienu sabiedrību (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Sanda Dejus
Sanda Dejus Foto: Jānis Škapars/TVNET

Radio SWH rīta šova "Tik Tik Tik" vadītāja un improvizācijas teātra aktrise Sanda Dejus intervijā TVNET Grupas tiešsaistes žurnālam "Klik" atklāja, kāda, viņasprāt, ir mūsdienu sabiedrība. 

Publicējam fragmentu no intervijas.

Klik: Varat paraksturot, kādas ir Latvijas sievietes un vīrieši, bērni un jaunieši?

Sanda Dejus: Latviešu sievietes ir ļoti izturīgas. Sevišķi vecākā paaudze, kas piedzīvojušas dažādas dzīves situācijas un spējušas būt pastāvīgas. Tādā veidā arī mazlietiņ izlaidušas vīriešus, mīlot par daudz un esot mātišķas, ne tikai attiecībās pret bērniem, bet arī pret vīriešiem. Mēģinot viņus audzināt, teikt, kā darīt, zāģēt vai pārmest par kaut kādām lietām.

Daži vīrieši izlaidušies, bet daži kļuvuši spītīgāki un tādējādi attālinās no sievietēm. Es ceru, ka tas viņiem nāk par labu, jo attālinoties paveic lielas lietas un dara to, par ko iestājušies. Domāju, ka jaunās paaudzes vīrieši arī aktīvi iesaistās bērnu audzināšanā un var izdarīt to pašu, ko mamma, piemēram, saģērbt bērnu un aizvest, kur nepieciešams.

Vīrieši gadu gaitā kļuvuši atbildīgāki.

Savukārt bērni un jaunieši mums ir ļoti radoši. Viņiem ir ļoti daudz iespēju, kuras, ceru, viņi pareizi un lietderīgi izmanto. Man nav lielas pieredzes ar jauniešiem, bet, ja runājam par bērniem, tad es apbrīnoju savējo, kurš sešos gados prot par mani labāk angļu valodu. Meita to iemācījusies no multfilmām un dažādām pārraidēm. Reizēm, kaut kur kopā dodoties, es pat lūdzu viņu patulkot, ja kaut ko nesaprotu.

Es skolas laikā ielaidu savas angļu valodas prasmes, un man arī nebija tādu iespēju skatīties multenes vai pašai mācīties valodu. Bet tagad ir tādas iespējas... atliek tikai to visu izmantot.

Pilnu interviju ar Sandu Dejus lasi šeit!

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu