Omikrons pabojājis Kambalu pāra ceļojuma plānus (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram/lukisa04

Bijušais sportists Kaspars Kambala ar sievu Olgu jau gatavojās kāpt lidmašīnā uz Kasablanku, Marokā, taču koronavīrusa jaunā omikrona varianta izplatīšanās dēļ pāra ceļojums pēdējā brīdī atcelts.

Kambalas svētdien, 28. novembrī, sāka ceļu no Rīgas uz Stambulu, kur 29. novembrī bija paredzēts lidojums uz Kasablanku. Taču pāris pēdējā brīdī uzzinājuši, ka Maroka uz divām nedēļām aizliegusi pasažieru avioreisus.

"Mēs dabūjām savus čemodānus, viņus noņēma no Kasablankas lidmašīnas, un tagad mēs vienkārši ejam uz izeju, paliksim Stambulā.

Šitāds te "abloms" notika ar to Āfrikas b*** kovidu j*****.

Nekas, labi pavadīsim laiku Stambulā," par plānu maiņu vietnē "Instagram" pastāstīja Olga Kambala.

Pēcāk pāris jau priecīgākā noskaņojumā publiskoja kadrus no pilsētas, kur baudīja vakariņas, vēlāk iekārtojās viesnīcā un baudīja SPA.

Jau vēstīts, ka omikrona paveids, kas pirmo reizi tika atklāts Dienvidāfrikā, ir jauns izaicinājums globālajiem centieniem cīnīties pret pandēmiju. Vairākas valstis jau ir no jauna ieviesušas ierobežojumus, kurus cerēja esam atstājušas pagātnē.

Zinātnieki uzskata, ka jaunais variants var būt lipīgāks par Covid-19 delta jeb Indijas variantu, kā arī rezistentāks pret pašreizējām Covid-19 vakcīnām. Taču Dienvidāfrikas medicīnas biedrības vadītāja Andželika Kutzē norādījusi, ka cilvēki ar Covid-19 jauno paveidu nesaslimst nopietni.

Jaunā paveida simptomi ir neparasti, taču viegli, sacīja Kutzē, piebilstot, ka viņa pirmo reizi par jauna paveida iespējamību satraukusies novembra sākumā, kad pie viņas praksē Pretorijā ieradušies pacienti ar neparastiem Covid-19 simptomiem, sūdzoties par ļoti lielu nogurumu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu