Baha kamermūzikas festivālā pianists Daumants Liepiņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Daumants Liepiņš
Daumants Liepiņš Foto: publicitātes

21. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls un tā direktore Aina Kalnciema 11. decembrī plkst.19 aicina uz pianista Daumanta Liepiņa koncertu Mazajā ģildē. Koncerta programmā – Antonio Solēra (Antonio Francisco Javier José Soler Ramos, 1729–1783) un Aleksandra Skrjabina (Александр Скрябин, 1871–1915) sonātes.

Prestižais žurnāls Pianist nesen Daumantu Liepiņu ierindoja saraksta "Pianistu, kas jādzird 2020. gadā" pašā augšgalā. Starptautisku ievērību mūziķis ieguva pēc uzvaras Marijas Kanalsas pianistu konkursā (2019), Ziemeļvalstu pianistu konkursā, Džordžes Enesku starptautiskajā pianistu konkursā izcīnot 2.vietu un iegūstot Žorža Leibensona balvu starptautiskajā Ženēvas pianistu konkursā (2018), kā arī Verbjē festivāla Vendome balvu (2019). 2021. gadā Daumants Liepiņš ir rezidences mākslinieks Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Briselē.

2017. gadā Daumants Liepiņš ieguva Lielo mūzikas balvu kategorijā "Gada jaunais mākslinieks". Mūziķis pats uzskata, ka līdz šim viņa ceļš mūzikā bijis ļoti viegls. Klavierspēli sācis apgūt piecu gadu vecumā Saldus mūzikas skolā, to turpināja darīt Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā. Kā daudzi Dārziņskolas audzēkņi, jau bērnībā sāka piedalīties pianistu konkursos, iegūstot godalgotas vietas.

Daumanta interpretāciju kaisme un aizrautība ne tikai savaldzina, bet arī pārliecina – viņa domas un skaņdarba redzējums vienmēr ir skaidrs un patiess. Emocijas un dinamiskās gradācijas viņa spēlē var sasniegt galējās robežas, tomēr daudzslāņainajā formas reljefā vienmēr priecē arī intīmi liriskas atkāpes un reminiscences. Tā vien šķiet, ka pianistam ir svarīgi ne tikai apgūt tekstu, bet aizrakties līdz tā dziļākajai būtībai, atklāt tā virsuzdevumu un vēsti.

Kā solists Daumants ir uzstājies ne tikai ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, kamerorķestri "Sinfonietta Rīga", bet arī ar Karalisko Liverpūles filharmonisko orķestri, Helsingborgas simfonisko orķestri, Rumānijas Nacionālo simfonisko orķestri, Gruzijas Nacionālo simfonisko orķestri, Kauņas simfonisko orķestri, lielākajiem Spānijas simfoniskajiem orķestriem.

2020. gadā klajā nāca Daumanta debijas albums "Rahmaņinovs. Zemzaris", kuru augstu novērtēja "The Guardian", BBC un citi mediji. Viņš ir noslēdzis sadarbības līgumus ar "Naxos" un "Steinway" ierakstu kompānijām. Šobrīd Daumants Spānijā strādā pie jauna albuma ierakstīšanas.

Biļetes uz koncertiem iegādāties un personalizēt var "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Ieeja koncertā – uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu.

Festivālu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu